szerző:
MTI

Orbán Viktor Fidesz-elnök elfogadja a miniszterelnök kihívását a magyar gazdaság állapotát érintő "számpárbajra", amelyet a kormányszóvivő közlése szerint akár már pénteken megrendezhetnek.

Gyurcsány Ferenc a parlamentben jelentette be, hogy "számpárbajra hívja az ellenzék vezérét", Orbán Viktort a televízió nyilvánossága elé a következő két hétben bármikor, amikor a Fidesz elnökének megfelel.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője a közszolgálati rádiónak erre úgy reagált, hogy neki a pénteki időpont is megfelel, amikor amúgy is találkoznak a rendszerváltás utáni miniszterelnökök a parlamentben.

A pártelnök szívesen részt vesz egy nem kampányjellegű, az ország érdekét szolgáló beszélgetésben – olvasható a rádió honlapján. "Minden ügyben, ami az ország dolgát szolgálja, a miniszterelnök úr mindig számíthat rám. Ha segítségre van szüksége, mindig állok a rendelkezésére" – mondta a Orbán Viktor a rádiónak.

"Egy dolgot szeretnék kérni, hogy ez ne politikai bokszmérkőzés, ne fölösleges szócsata, ne szócséplés, elvesztegetett idő, ne kampány, hanem komoly munka legyen! Az ország elég nehéz helyzetben van, érdemes komolyan beszélni a bajokról és a megoldási lehetőségekről" – nyilatkozott a Magyar Rádiónak Orbán Viktor.

"Úgy értelmezzük Orbán Viktor szavait, hogy elfogadta a meghívást a szópárbajra, és a pénteki nap megfelel neki, úgyhogy felvesszük a kapcsolatot a Magyar Televízióval, hogy a péntek délutáni, vagy esti órákban le lehessen bonyolítani egy, a jelzők helyett a számokra épülő vitát a magyar gazdaság helyzetéről" – reagált a Fidesz elnökének közlésére László Boglár kormányszóvivő.

A Magyar Televízió kész vágatlanul, élő egyenes adásban közvetíteni azt a vitát, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett Orbán Viktorral az ország gazdasági helyzetéről, a jelenlegi és az előző kabinet teljesítményéről - közölte hétfőn kora délután a köztelevízió. A vezető közszolgálati televízió - amely a parlamenti bejelentésből szerzett tudomást arról, hogy a kormányfő "számpárbajra" hívta ki az ellenzéki Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elnökét - készen áll arra is, hogy a műsoridőn kívül helyszínt is biztosítson a vitának - áll a kiadott közleményben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Fidesz: Gyurcsány és Kóka nem fizet majd luxusadót

A Fidesz két képviselője a miniszterelnök háza előtt tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány két leggazdagabb, milliárdos tagjának, Gyurcsány Ferencnek és Kóka János, gazdasági miniszternek, vagyonnyilatkozatuk alapján nem kell majd luxusadót fizetniük. Gyurcsány felesége azonban közölte: be fogják fizetni a luxusadót.

MTI Itthon

Orbán Viktor: nem lesz Fidesz–SZDSZ-koalíció

Orbán Viktor szerint a polgári Magyarország és a jóléti rendszerváltás programja mint cél akár "összefésülhető" is lehetett volna, ha a jelenleg kormányon lévők legalább egyetlen ígéretüket betartották volna, azt, hogy nem változtatják meg ami az előző kormányzat idején jó volt.

MTI Itthon

Dávid Ibolya három lépést javasolt Gyurcsánynak

Az MDF-es frakcióvezető-helyettes három lépést javasolt a miniszterelnöknek az elkövetkező időszakra a kistelepülésen élők életkörülményeinek javítása érdekében hétfőn a parlamentben.

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

A fideszes város, ahol nemhogy a fürdő, de még a sportcsarnok sem épül meg

A fideszes város, ahol nemhogy a fürdő, de még a sportcsarnok sem épül meg

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Így dolgozza be magát egy magyar Zaporozsec a világsajtóba

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Lássuk, mit mond az orvos: mennyit érnek az otthoni szívvizsgáló kütyük?

Lássuk, mit mond az orvos: mennyit érnek az otthoni szívvizsgáló kütyük?