szerző:
MTI

Gazdaságpszichológiai hadviselést, pszichológiai offenzívát folytat a Fidesz – állítja a miniszterelnök a Magyar Hírlapban.

"Gazdaságpszichológiai hadviselés zajlik, amelyben az első félidőt megnyerte a Fidesz. Az igazi problémánk ebből származik. De most jön a második félidő" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlap szombati számában megjelent terjedelmes interjújában.

A miniszterelnök szerint "a gazdaság dübörög", Magyarország folyamatosan az európai átlagnál két százalékkal magasabb gazdasági növekedést produkál. "Ez egy sikeres ország. De egy hibát biztosan elkövettem. Engedtem, hogy szétverjék az emberek önbecsülését és önbizalmát. Azt hittem, taktikából sulykolják, hogy nagy a baj. De ez nem taktika, hanem stratégia" – mondta Gyurcsány.

A kormány és a szocialista párt felveszi a kesztyűt a hazug kampány ellen - írta szombati számában a Népszava, azt a vasárnap képernyőre kerülő interjút ismertetve, amelyet Gyurcsány Ferenc az ATV kereskedelmi televíziónak adott. Gyurcsány Ferenc az interjúban úgy fogalmazott, nem engedi meg, hogy tönkretegyék az ország hangulatát csak azért, mert az ellenzék úgy gondolja, hogy így gyorsabban tud visszakerülni a hatalomba.

A miniszterelnök mindkét interjúban azokkal az adatokkal érvelt, hogy az államadósság a Fidesz kormányzása alatt 47 százalékkal, míg az elmúlt három évben pedig 40 százalékkal növekedett, a költségvetés hiánya 2001-ben magasabb volt, mint 2005-ben (61, illetve 55,5 százalék a GDP-hez viszonyítva).

A kormányfő az SZDSZ Országos Tanácsának mai ülésén is hasonlókat mondott: a kabinet gazdaságpolitikai teljesítménye felveszi a versenyt a korábbi négy év kormányzásával. A mutatók jelentős többségében két százalékban jobb teljesítményt tapasztalható, a sokat kritizált egyensúly kérdésében pedig azonos a teljesítmény. Itt valakik tönkre akarják tenni a nemzet önbizalmát, lerombolni
a hitét, elvenni az örömét közös sikereinknek, azonban a hatalom nem ér annyit, hogy tönkretegye milliók kedvét és apátiába süllyesszen egy országot - fogalmazott Gyurcsány Ferenc a Fideszre utalva.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Elemzők a Gyurcsány-adócsomagról

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint nem segíti a magyar eurócsatlakozási céldátum teljesítését a hétfőn bejelentett adócsökkentési csomag, amely nem javítja a belátható időn belüli költségvetési konszolidáció esélyeit sem.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Gyurcsány kicsomagolta adóreformját

Az általános forgalmi adó felső kulcsa 20 százalékra csökken jövőre, kisebb lesz az szja felső kulcsa, és bevezetik a 100 millió feletti értékű ingatlanok luxusadóját a kormány elképzelése szerint - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

hvg.hu Itthon

Marketing Centrum: biztos Fidesz-előny

A Marketing Centrum legutóbbi felmérése a köztársasági elnök megválasztása előtt lezárult, így az eredmény esetleges hatására egyáltalán nem lehet következtetni az adatokból. Az elnökválasztást megelőző viták és a 100 lépés meghirdetése viszont éreztethetné a hatását. De nem érezteti.

MTI/hvg.hu Itthon

Die Presse: most a Fidesz nyerne

Orbán Viktornak a miniszterelnöki hivatalba történő visszatérése előtt címmel közölt elemzést kedden a Die Presse osztrák napilap, melynek tudósítója szerint földcsuszamlásszerű győzelmet érne el a legnagyobb ellenzéki párt, ha ma lennének a választások.

MTI Gazdaság

Fidesz: Gyurcsány és Kóka nem fizet majd luxusadót

A Fidesz két képviselője a miniszterelnök háza előtt tartott sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány két leggazdagabb, milliárdos tagjának, Gyurcsány Ferencnek és Kóka János, gazdasági miniszternek, vagyonnyilatkozatuk alapján nem kell majd luxusadót fizetniük. Gyurcsány felesége azonban közölte: be fogják fizetni a luxusadót.

MTI Gazdaság

Gyurcsány javaslata nem adóreform?

Elemzők szerint a miniszterelnök által bejelentett adóintézkedések egyelőre nehezen ítélhetők meg. A jövőre kieső adóbevételek kompenzációja és ezen keresztül az államháztartás pozíciója növeli az eurózóna csatlakozással kapcsolatos kétségeket.

Megszépítette Budapestet az első igazi hó – fotók

Megszépítette Budapestet az első igazi hó – fotók

Okos ötlet az orosz autósoktól, hogyan használjuk még a sárga mellényt

Okos ötlet az orosz autósoktól, hogyan használjuk még a sárga mellényt

Fának hajtott egy autó Nagytarcsa közelében

Fának hajtott egy autó Nagytarcsa közelében

Hatalmas tűz miatt kellett kiüríteni a chesteri állatkertet - videó

Hatalmas tűz miatt kellett kiüríteni a chesteri állatkertet - videó

Gördülő tüntetésre hívnak fel az ellenzéki képviselők

Gördülő tüntetésre hívnak fel az ellenzéki képviselők

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat