szerző:
MTI

A liberálisok azt szeretnék, ha ez a választási kampány arról szólna, hogy Kovács Pistinek és társainak, a Magyarországon élő embereknek mitől és hogyan lesz jobb – mondta az SZDSZ kampányfőnöke.

Horn Gábor kampányindító sajtótájékoztatóján bemutatta a napokban utcára kerülő "kovácspistis" óriásplakátokat és a televíziós kampányfilmet is.

A kampányfőnök közölte: Kovács Pisti ötéves, nem szavaz, nem fizet adót, nem jár munkába autóval, nem fizet tb-járulékot, és még senki sem ígért neki 15. havi csokit, Kovács Pisti az SZDSZ kampányarca.

A politikus hangsúlyozta: a szabad demokraták szerint Kovács Pistinek nem attól lesz jobb az élete, hogy ha Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor alakíthat kormányt, hanem ha végre Magyarországon átfogó egészségügyi reform lesz, olyan egykulcsos adórendszert vezetnek be, amely jóval könnyebbé teszi a családok, a vállalkozók, a munkavállalók életét, ha a közigazgatásban, az államigazgatásban jelentős reformot hajt végre ez az ország, és folytatni lehet az elkezdett liberális oktatási reformot is.

A kampányfőnök beszámolt arról is, hogy a szabad demokraták egy hónapja indított "Jöjjön el az én országom" internetes kampányában mintegy 110 ezren töltötték ki a 14, a mindennapi életet befolyásoló társadalmi, gazdasági kérdésből álló kérdőívet. Többségük a liberálisok álláspontjával értett egyet - tette hozzá.

Mint mondta, a válaszadók 91 százaléka támogatta a kisebb parlament létrehozását, 90 százalék fölötti volt a támogatottsága a bürokrácia leépítésének, 83 százalék voksolt az autópálya-építés folytatása mellett, 75 százalék támogatja az euró mielőbbi bevezetését, mintegy 71 százalék szerint szükséges a magántőke bevonása az egészségügybe, 70 százalék gondolja, hogy az egyházakat tartsák el a híveik, és ugyanennyien támogatják az egykulcsos adórendszert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Demszky Gábort jelöli főpolgármesternek az SZDSZ

Demszky Gábor lesz a liberálisok főpolgármester-jelöltje, az országgyűlési választásokon azonban egyéni jelöltként a korábbi gyakorlatnak megfelelően most sem indul - hangzott el szabaddemokrata fővárosi vezetők szerdai tájékoztatóján.

MTI Itthon

Az SZDSZ-nek már van programja

A Szabad Demokraták Szövetségének küldöttgyűlése egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett elfogadta a párt 2006-2010 közötti időszakra vonatkozó programját.

MTI Itthon

Kókát indítja Mécs körzetében az SZDSZ

Az SZDSZ egyéni képviselő-jelöltjeként indul Kóka János gazdasági miniszter a jövő évi országgyűlési választásokon - jelentette be a liberális párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

Több tízmilliós kárt okozó csaló magyar webáruház után nyomoz a rendőrség

Több tízmilliós kárt okozó csaló magyar webáruház után nyomoz a rendőrség

Március 14-én jöhet a közszolgálati dolgozók sztrájkja

Március 14-én jöhet a közszolgálati dolgozók sztrájkja

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Letartóztatásban maradnak a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjai

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Nyaki fájdalmai miatt visszavonul Douchev-Janics Natasa

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt

Kúria: Kimondható, hogy Matolcsy ellopta a közpénzt