szerző:
MTI

Alekszandar Csirics, a Brescia szerb idegenlégiósa nagyon sajnálja, hogy súlyos sérülést okozott Hegedűs Gábor egri vízilabdázónak a LEN Kupa negyeddöntőjének magyarországi visszavágóján, de szava sincs arról, hogy vétkesnek tekintené magát.

Mindez abból a levélből derül ki, amelyet Csirics a waterpolonline.com olasz nyelvű internetes pólóújságban tett közzé. A szerb játékos azzal indít, hogy ő maga csakis a profi sportoló szemszögéből tekint az ügyre (kvázi nem olyan esetként kezeli, mint amelynek bármilyen következménye is lehetne rá nézve), s rögtön az Eger szemére hányja, hogy a két csapat előző, még a LEN Kupa csoportselejtezőjében vívott bresciai mérkőzésén magyar részről érte sérelem őket, amennyiben a horvát Samir Baracs szemsérülést szenvedett, ami miatt egy hónapig nem játszhatott.

Csirics ezután azzal foglalkozik, hogy az egri meccsen rendkívül ideges állapotot tapasztaltak, amit részben a játékosok tápláltak a vízben, részben pedig az egri nézők, köztük a VIP-páholyban ülők a medence szélén.

A szerb vízilabdás itt fogalmaz úgy, hogy nagyon sajnálja a történteket, de rögtön azzal folytatja, hogy ugyanakkor rengeteg ütést és egyebet kellett elszenvedniük a mérkőzésen, ezek pedig elsősorban ellene irányultak.

Ugyanezen a netes oldalon foglalkozik az üggyel Piero Borelli, a Brescia főigazgatója is. "A televíziós bizonyíték nincs elfogadva a vízilabdában" – szögezi le elöljáróban, eleve megpróbálván hatástalanítani az egriek által a LEN, az európai szövetség római központjába eljuttatott videofelvétel bizonyító erejét.

Borelli szerint nem lenne igazságos Csiricset megbüntetni, szerinte az ilyesmi veszélyes precedenst teremtene. Úgy fogalmaz, az olasz klubnak kell intézkednie játékosa viselkedése kapcsán, bár hozzáteszi, hasonló tett megengedhetetlen Csirics számára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

A Fundamenta ügynökeivel újít Mészáros Lőrinc egyik cége

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Vidékre is elviszik a POKET zsebkönyveket

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Ausztráliában bezzeg olvad az aszfalt az utakon

Zacher: Már nem kellek

Zacher: Már nem kellek

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Több mint 3000 dolgozótól válik meg a Tesla

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket

Nem az a megdöbbentő, hogy mennyit nyert Mészáros a közbeszerzéseken – hanem az, hogy honnan kapja a pénzeket