szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fokozott közúti ellenőrzésre számíthatnak az autósok a húsvéti ünnepeken Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a megyében polgárőrökkel, határőrökkel közös rendőri jelenlétre, ellenőrzésekreszámíthatnak a közlekedők az elkövetkező napokban.

Az utak az ünnepek alatt a szokottnál is zsúfoltabbá válnak, és a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell ahhoz is, hogy a jó idő beköszöntével olyan, kevésbé gyakorlott autósok is a volán mögé ülnek, akik a téli időszakra leállították kocsijukat.
 
"Tragédiák százai figyelmeztetnek: nincs helye a közlekedésben az agresszív, indulatos magatartásnak és vezetési stílusnak" - mondta a rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a húsvéti ünnepek alatt mindig előfordul, hogy a járművezetők ittasan ülnek a volán mögé. Teszik ezt annak ellenére, hogy már csekély mennyiségű alkohol elfogyasztását követően is romolhat a vezető távolság- és sebességbecslő képessége, szűkülhet a látótere, növekedhet a reakcióideje, amely nem tudatosul, ezért különösen veszélyes - figyelmeztetett a szóvivő.
 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

Razzia a közutakon

Februárban a közlekedésfelügyelet és a rendőrség munkatársai az egész országra kiterjedő közúti ellenőrzést végeztek. A vizsgálat során a menetíró készülékek rendeltetésszerű használatára és a pihenidő betartására fordították a legnagyobb figyelmet. Összesen 322 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik