szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MDF közleményben tiltakozik amiatt, hogy a kormányfő szétválasztja a politikai és a hétköznapi erkölcsöt.

Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy „a politikai és a hétköznapi erkölcs között időnként felmerülő különbség olyan helyzetet diktál, amelyben, ami igaz és helyes politikailag, nem feltétlenül igaz és elfogadható a hétköznapi erkölcs mércéje szerint". A kormányfő úgy fogalmazott: nem hazudott, de "nem bontotta ki az igazság minden részletét."

Az MDF szerint Gyurcsány Ferenc az igazság részleteit nem, de a megszorító csomagot mindenképpen kibontotta: magasabb adókkal terheli a középosztályt, ellehetetleníti a kis és középvállalkozókat, a továbbtanulók helyzetét megnehezíti a fejlesztési részhozzájárulás álnéven divatos köntösbe öltöztetett felsőoktatási tandíjjal.

Az ellenzéki párt két irányba is igazságot oszt, és hangsúlyozza: az MSZP és a Fidesz választásokat megelőző ígéretlicitje jelentősen megtévesztette a lakosságot, amelyért a felelősséget most egyik párt sem vállalja. „Amíg a kormány politikusai soha nem látott megszorításokat tartalmazó csomagjukat próbálják eladni az embereknek, addig a Fidesz képviselői úgy tesznek, mintha az ő programjukban szerepelt milliárdos osztogatási ígéretek megvalósíthatóak lennének” – fogalmaz közleményében az MDF.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Az MDF bocsánatkérésre szólított fel

A Magyar Demokrata Fórum bocsánatkérésre szólítja fel a Medgyessy-kormány 100 napos jóléti programját felelőtlenül megszavazó pártokat, mert a fedezet nélküli osztogatás árát most kamatostul kell megfizetni az embereknek - áll a párt közleményében.

MTI Itthon

Az MDF indítaná a volt fideszes polgármestert

Szabó Gábort, a Fideszből a napokban kilépett politikust, a jobboldal volt szombathelyi polgármesterét kérte fel polgármester-jelöltnek az MDF. A politikus gondolkodási időt kért, mert a tárgyalások is még csak ezután kezdődnek meg a helyi MDF és Fidesz közötti esetleges választási együttműködésről.

Hét nap

MDF-PANASZ AZ AB-NÉL

Az Alkotmánybírósághoz fordul az MDF, miután nem sikerült elérnie, hogy az ötfrakciós Országgyűlés öt alelnökének...

MTI Itthon

Nem lesz MDF-es alelnöke az Országgyűlésnek

Fenntartotta azon korábbi álláspontját az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és a KDNP frakciója a házbizottság rendkívüli ülésén, hogy a parlament egy MSZP-s, egy fideszes és egy KDNP-s alelnököt válasszon a nap folyamán.

Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni

Kiszámolták, melyik az olcsóbb: az agglomerációból ingázni Budapestre vagy a fővárosban lakást venni

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk