szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A hálózat tagjai 2006 szeptembere óta mintegy 50 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra Hollandiából. A kábítószer kereskedelmi értéke, minőségtől függően, 50-100 millió forint.

Marihuánacsempész-hálózatot számolt fel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Vám- és Pénzügyőrség - jelentette be Sebők Viktor, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztály kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője, hozzátéve, a nyomozók 20 kilogramm marihuánát, valamint 3,5 millió forintot foglaltak le.
 
Elmondta, visszaélés kábítószerrel bűntette elkövetésének meglapozott gyanúja miatt hét személlyel szemben előzetes letartóztatásuk mellett folytatódik a nyomozás, hárman szabadlábon védekezhetnek.
 
Az Interpol magyar és holland irodáinak közreműködésével azonosítottak egy holland állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint az Amszterdamban beszerzett kábítószert továbbértékesítette a magyar szervezőknek és futároknak. A férfit Magyarországon elfogták. A hálózat fiatal és középkorú tagjai között van budapesti, győri, nyúli, pápai és dégi lakos.
 
A nyomozás szeptember végén kezdődött, amikor Győrben a hálózat egyik tagját kábítószer eladása közben tetten érték. Ezt követően a nyomozók két hónappal később a hálózat egy másik tagjának autójában találtak elrejtett kábítószert. Decemberben a nyomozás és a hálózat felgöngyölítése házkutatásokkal folytatódott.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folk György (hvg.hu) Plázs

Nem csupán kábít, gyógyít is a marihuána

A föld legelterjedtebb kábítószere számos betegségre kínálhat és kínál is gyógyírt. Érvek és ellenérvek a kender orvosi felhasználása mellett és ellen.

Hét nap

HOLLAND MARIHUÁNAFARM?

Támogatói szerint a holland parlamentben kétharmados többséget élvezne az a több párt - köztük a kormánykoalíció egy...

hvg.hu Tech

A marihuána a legnépszerűbb termesztett növény

Az indiai kender a legnépszerűbb és legnagyobb mennyiségben termesztett növény az Egyesült Államokban, olyan tradicionális terményeket utasítva maga mögé mint a búza, kukorica vagy a szójabab – állítja egy most közzétett tanulmány.