Gyurcsány: „Bennünket akarnak megvédeni”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kiállt a titkosszolgálatok és a rendőrség mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában csütörtökön. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy időrendi összefüggés van az egyik parlamenti erő lépései, valamint aközött, hogy "szélsőséges csoportok, tömegek a korábbinál nagyobb számban jelennek meg és aktívabbak".

A kormányfő  a rendőrséggel és a titkosszolgálatokkal kapcsolatban elhangzott kritikákra reagálva hangsúlyozta: kiáll mellettük, mert "bár nem hibátlanok, bennünket akarnak megvédeni". Szerinte nem jó, hogy az elmúlt időben "indokolatlanul és oktalanul" támadások érték a rendvédelmi szerveket, a rendőrség joggal érezheti, hogy ez gyengíti.

Az ország az intézményeire legyen büszke, segítse, hogy végezzék a dolgukat és ehhez biztosítsa a közbizalmat - hangoztatta. Gyurcsány Ferenc szerint időrendi kapcsolat van aközött, hogy az egyik parlamenti erő illegitimnek tartja a kormányt, és arra hív fel, hogy szembe kell fordulni vele, akár radikális eszközöket is használva, majd az általa jogszerűtlennek tartott rendőri intézkedésre büszkén és bevallottan jogszerűtlen intézkedésekkel válaszol, valamint aközött, hogy "szélsőséges csoportok, tömegek a korábbinál nagyobb számban jelennek meg és aktívabbak". A miniszterelnök szerint ha van időrendi összefüggés, "érdemes azon gondolkodni, hogy van-e okszerű kapcsolat is".