szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a korábban Tatabányán dolgozó gyermekorvost, aki saját lánygyermekeivel folytatott vérfertőző viszonyt.

Másodfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott a tatabányai kórház volt gyermekorvosa, akit egyik lánya bejelentésére saját gyermekével való vérfertőző kapcsolattal vádoltak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság egyik tisztségviselőjétől.

A bírósági eljárás során a vérfertőzést csak egy gyermek sérelmére állapították meg, a többiek szexuális zaklatása időközben elévült  - mondta a névtelenséget kérő munkatárs. A tatabányai városi bíróság 2006 októberében hozott első fokon ítéletet az ügyben, akkor az apát vérfertőzésért két év hat hónap börtönre, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt két évre felfüggesztett féléves börtönbüntetésre ítélte.
 
A bíróság a zárt tárgyalás miatt az ügy részleteiről nem adott tájékoztatást, de a névtelenséget kérő források akkor elmondták, hogy az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel volt huzamos ideig szexuális kapcsolata.
 
A harmadik lánygyermek esetében az 1998 és 2001 közötti években történt vérfertőzés nyert bizonyítást. A két legidősebb lánygyermeket ért sérelem miatt elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni, ugyanis a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után elévülés miatt megszűnik. Az apát a már saját családjával külföldön élő legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.
 
A bíróság első fokú ítéletében a gyermekorvost a gyógyító tevékenységtől nem tiltotta el, mivel az indoklás szerint a terhére rótt bűncselekményt nem foglalkozása körében követte el. Az elsőfokú ítélet ellen csak a védő és a vádlottak jelentettek be fellebbezést, így az ítéleteket nem lehetett súlyosítani. Az ügy kipattanásakor az orvost a tatabányai Szent Borbála Kórház vezetősége állásából felfüggesztette.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Magyar gyanúsítottjai lehetnek a pedofilbotránynak

Több mint 2300 gyanúsított és 77 ország - köztük Magyarország is - érintett abban a nemzetközi gyermekpornó hálózatban, amelyet az osztrák hatóságok derítettek fel – közölte az osztrák belügyminiszter. A magyar hatóságokat még nem keresték meg az ügyben - tudta meg a hvg.hu.

MTI/hvg.hu Itthon

Pedofil felvételeket töltött le a volt siófoki SZDSZ-jelölt?

Felfüggesztették annak a volt siófoki képviselőjelöltnek az SZDSZ-párttagságát, aki ellen a Siófoki Rendőrkapitányság tiltott pornográf felvétellel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ha bebizonyosodik a vád, az illetőt kizárják a pártból - jelezte Kuncze Gábor pártelnök a Nap TV ma reggeli adásában.