Két és fél év börtönt kapott a pedofil gyermekorvos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a korábban Tatabányán dolgozó gyermekorvost, aki saját lánygyermekeivel folytatott vérfertőző viszonyt.

Másodfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott a tatabányai kórház volt gyermekorvosa, akit egyik lánya bejelentésére saját gyermekével való vérfertőző kapcsolattal vádoltak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság egyik tisztségviselőjétől.

A bírósági eljárás során a vérfertőzést csak egy gyermek sérelmére állapították meg, a többiek szexuális zaklatása időközben elévült  - mondta a névtelenséget kérő munkatárs. A tatabányai városi bíróság 2006 októberében hozott első fokon ítéletet az ügyben, akkor az apát vérfertőzésért két év hat hónap börtönre, feleségét kiskorú veszélyeztetése miatt két évre felfüggesztett féléves börtönbüntetésre ítélte.
 
A bíróság a zárt tárgyalás miatt az ügy részleteiről nem adott tájékoztatást, de a névtelenséget kérő források akkor elmondták, hogy az apának a négy lánygyermek közül a három idősebbel volt huzamos ideig szexuális kapcsolata.
 
A harmadik lánygyermek esetében az 1998 és 2001 közötti években történt vérfertőzés nyert bizonyítást. A két legidősebb lánygyermeket ért sérelem miatt elévülés miatt már nem tudtak vádat emelni, ugyanis a vérfertőzés büntethetősége öt év eltelte után elévülés miatt megszűnik. Az apát a már saját családjával külföldön élő legidősebb lánya jelentette fel, hogy megóvja legkisebb húgát.
 
A bíróság első fokú ítéletében a gyermekorvost a gyógyító tevékenységtől nem tiltotta el, mivel az indoklás szerint a terhére rótt bűncselekményt nem foglalkozása körében követte el. Az elsőfokú ítélet ellen csak a védő és a vádlottak jelentettek be fellebbezést, így az ítéleteket nem lehetett súlyosítani. Az ügy kipattanásakor az orvost a tatabányai Szent Borbála Kórház vezetősége állásából felfüggesztette.