szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Mintegy hétszázan gyűltek össze délután négy órára a Hősök terén – jelenti a HavariaPress.

© Stiller Ákos
A tér Andrássy út felöli részét a rendőrség kordonnal lezárta, mert Toroczkai Lászlóval, a tüntetés bejelentőjével hosszas egyeztetések után abban állapodott meg, hogy nem lesz felvonulás a Hősök tere, Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út, Markó utca útvonalon. „A magyar nemzeti ellenállás első seregszemléjére" több száz rendőrt vezényeltek ki, akik a teret kisebb csoportokra osztva biztosítják, illetve a környező utcákban várakoznak. A „kezdet napja” néven meghirdetett demonstráció mintegy száz „Mindig Újra Kezdjük!” feliratú pólót és gázálarcot, illetve néhány fekete betyárruhát viselő fiatal bevonulásával kezdődött meg. Toroczkai László szónoklata után a tüntetők Budaházy György üzenetét felvételről hallgatták meg. A rendezvényen nem történt rendbontás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Rimaszombat: vihart kavart a Szlovákiából kitiltott Toroczkai könyve

A Szlovákiából öt évre kitiltott Toroczkai László - Vármegyés a véres úton című - könyvét mutatta be a múlt héten Rimaszombatban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) gömöri és nógrádi szervezete. Az esemény nyomán gerjedt indulatok azóta sem csillapodnak a gömöri városban.

MTI Itthon

Toroczkai: 64 vármegye, egy fillér adó se

Az adó- és járulékfizetés megtagadására szólított fel mindenkit Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke szerdán a Kossuth téri tüntetésen.

Itthon

Toroczkai közpénzek közelében

Több mint egymilliárd forintos állami támogatást kapott 2000 óta az a közalapítvány, amelyet 1999-ben a szerb ellenzék pénzelésére hoztak létre, s amelyben rövid ideig az MTV-ostromnál elhíresült Toroczkai László is kurátori posztot kapott.

MTI Itthon

A rendőrség tízmillió forintot követel Toroczkaitól

Fizetési meghagyást bocsátott ki a Fővárosi Bíróság Toroczkai László ellen - tájékoztatott a bíróság sajtótikársága; a mintegy tízmillió forintos meghagyás kibocsátását a BRFK kérte az MTV székházostrom idején őket ért károk miatt.

hvg.hu Itthon

Adóelkerülésre buzdít Toroczkai

Toroczkai László ma este arra szólította fel a Kossuth téri tüntetőket, hogy holnaptól ne fizessenek se adót, se tb-járulékot, egyfajta polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményezve ezáltal. Az este folyamán elfogtak egy tüntetőt is, de egyelőre komolyabb atrocitás nem történt, jelentette az MTV ESTE című műsorának tudosítója.

hvg.hu Itthon

Illegalitásba vonulnak Toroczkaiék

Az MTV ostrománál országosan ismertté vált Toroczkai László alapította Havtannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) törvényességi felülvizsgálatát kezdeményezte az ügyészség – írja az egyik, a szervezethez közel álló hírportál.

Kiválóan fogy a Porsche első elektromos autója

Kiválóan fogy a Porsche első elektromos autója

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Valószínűleg nem találná ki, melyik sorozatot streamelték a legtöbben 2020-ban

Valószínűleg nem találná ki, melyik sorozatot streamelték a legtöbben 2020-ban