szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A héten az utolsó szembesítés után befejeződhet az egyik leghírhedtebb magyar alvilági leszámolás, a diósdi kettős gyilkosság nyomozása. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezt követően a mintegy ötvenezer oldalas ügyiratot vádemelési javaslattal megküldi az ügyészségre. A hvg.hu értesülései szerint a rendőrök az egyik gyanúsítottal, Cz. Attilával megegyeztek: részletes vallomásáért cserébe enyhébb büntetés vár rá, illetve az egyik fegyveres rablás ügyében érintett feleségét nem gyanúsítják meg.

Kosziék
A szigetszentmiklósi illetékességű Sz. István és Sz. Miklós sokkal ismertebb Koszi néven. A nagyobb család Koszi-klánként hírhedt. Kosziék a hírekben nyolc évvel ezelőtt többször is szerepeltek, miután összetűzésbe keveredtek a ráckevei romákkal.
Parázslott a levegő a múlt héten, amikor két gyanúsított állt szemben egymással a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK) tartott szembesítésen. A hvg.hu úgy tudja, hogy a két férfi egyike, a 2005. április 1-jén történt kegyetlen kettős emberölésre való megbízást kiadó Cz. Attila. A férfit a rendőrök Sz. Istvánnal szembesítették. Cz. Attila közölte: Sz. István bujtotta fel az egész gyilkosság megszervezésére. A szembesítésen a két férfi majdnem egymásnak ugrott, a jelenlévőknek kellett őket visszatartani.

A következő, immár utolsó nyomozati cselekmény, Sz István testvérének, Sz. Miklósnak és Cz. Attilának az „összeeresztése” lesz. Ez valószínűleg csendesebben zajlik majd le, mert Sz. Miklós szerepéről Cz. nem mondott súlyosabb dolgokat.

Két évvel ezelőtt, Diósd és Érd határában lelőtték F. Józsefet, a Pipást és K. Norbertet, a Colost. A két férfinak az lett a veszte, hogy negyvenmillió forintra megzsarolta Cz. Attilát, mert rájöttek, hogy pénze származik egy olyan illegális olajvezetékből, amelyen keresztül egy csapat a Mol százhalombattai telepéről olajat lopott. Cz. Attila – a nyomozásról adott korábbi rendőrségi tájékoztatások szerint – Sz. Istvánhoz és Sz. Miklóshoz fordult segítségéért. Előbbi közölte vele, hogy a zsarolót el kell tenni az útból.

Az, hogy az eltelt idő alatt a nyomozás hogyan pontosította a bűnügy részleteit, az iratismertetetés után derülhet ki, mert a PMRFK – a tervek szerint – beszámol majd az általuk végzett munkáról. A rendőrök azonban nem tárhatják majd a nyilvánosság elé a védett tanúkat érintő információkat, s valószínűleg nem hallhatunk arról az egyezkedésről sem, amely a hvg.hu értesülései alapján nem hivatalosan történt. Eszerint Cz. Attila azért „dalolt” a nyomozóknak, mert azok erre az esetre enyhébb büntetést helyeztek kilátásba, illetve megígérték, hogy nejét, aki az egyik rablás után tevékenyen részt vett a zsákmányolt pénz megszámolásában, nem gyanúsítják meg.

Cs.B

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Diósdi kettős emberölés: nincs móri vonal

Pest megye rendőr-főkapitánya "nyomatékosan és határozottan" cáfolta, hogy a diósdi kettős emberölés ügyében folytatott nyomozás során a móri bankrablással összefüggésbe hozható adatok keletkeztek volna.

MTI Itthon

Két holttest Diósdon

Két férfi holttestét találták meg péntekre virradóra Diósd külterületén. A halottakat az Érd és Diósd közötti összekötő úton találták egy Audi 4 típusú, ezüstszínű személyautóban, illetve mellette.

Miért nem indultak el szokásos vándorútjukra a grönlandi bálnák?

Miért nem indultak el szokásos vándorútjukra a grönlandi bálnák?

Gulyás: Szombattól este 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom

Gulyás: Szombattól este 11 órakor kezdődik a kijárási tilalom

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait

Ember, nem adat: emlékoldal mutatja be a koronavírus-járvány áldozatait