szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A belvárosi lakosok kedden ingyen parkolhatnak a Szent István téri mélygarázsban - közölte Rogán Antal, az V. kerület polgármestere.

A garázst azok vehetik igénybe, akik belvárosi lakosok és érvényes parkolási engedéllyel rendelkeznek - mondta Rogán Antal, aki a hétfő esti eseményekkel indokolta döntését. 

Az 1956-os forradalom 51. évfordulójának előestéjén utcára vonult tüntetők a főváros belső kerületeiben több autót felborítottak, közülük néhányat részben meggyújtottak. A demonstrálók sörös üvegekkel dobálták útközben az autókat, míg a Zichy Jenő utcában parkoló autókkal zárták el az utat.

Rogán Antal úgy látja, hogy a rendőrségi vezetőkkel folytatott hétfő éjszakai konzultáció után garantálható az ünnepi megemlékezések biztonsága és nyugalma. A polgármester nyilatkozatában arra kért mindenkit, hogy bátran vegyen részt a megemlékezéseken, de viselkedjen az ünnep méltóságához megfelelően. A rendőrségtől pedig azt várja, hogy biztosítsa az ünnepségekre látogatók érkezését és távozását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Részegek forradalma: tudatosan támadtak a rendőrökre

Tizenkilenc ember sérült meg hétfő este, a Budapesten történt utcai rendbontásokban, amelyek miatt összesen húsz embert állítottak elő - közölte kedd reggeli sajtóértekezletén Bencze József országos rendőrfőkapitány. A rendőrség szerint a "tüntetők" fele ittas volt.

MTI/hvg.hu Itthon

Elcsitultak a zavargások, Tomcatet és Toroczkait bevitték

A tüntetők egy részét a Nyugati térre szorították a rendőrök hétfő este a fővárosban, a garázdák utána szétszéledtek. Tomcatet és Toroczkait lekapcsolták a rendőrök. Az ORFK szóvivője cáfolta, hogy a rendőrség gumilövedéket használt volna. A garázdák több újságírót megtámadtak.