Több ezer zöld pólós a Városház téren

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több ezren öltöttek zöld pólót a budapesti Városháza téren, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire.

Galéria, kattintson!
© MTI - Szigetváry Zsolt
A hatalmas tömeget Jason Hawkes, neves brit fotós örökítette meg mintegy 150 méter magasságból egy helikopterről. A Föld napja alkalmából megrendezett eseményt a British Council és a VAN Alapítvány szervezte. A Városháza téren több ponton kora délután kezdték el osztani a Park! feliratú zöld színű pólókat. Az emberek sorban álltak az ingyenes ruhadarabért. A fotózáskor a Critical Mass (Kritikus tömeg) kerékpáros demonstrációra gyülekezők közül többen a biciklijüket a fejük fölé emelték és hangos ujjongásban törtek ki. 

Az esemény egyedülálló, hiszen korábban nem volt még hasonló jellegű gyalogos demonstráció. A média nagy érdeklődéssel követte nyomon a "zöldülést". Ezt követően folytatódtak a Föld Napja alkalmából rendezett programok. A Critical Mass felvonulás fél ötkor kezdődött, sokan arra készültek, hogy kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, monociklivel (egykerekű bicikli), tandemmel vesznek részt a demonstráción.

Jason Hawkes egyébként eredetileg divatfotósnak tanult, de miután egyszer felszállt egy helikopterre és a levegőből készített felvételeket, rájött, csak ezzel szeretne foglalkozni. Azóta végigfotózta Skandináviát, Angliát, az Egyesült Államokat és Észak-Afrikát, túl van soktucatnyi szenzációs kiállításon, és bezsebelte a legrangosabb fotós díjakat.