Demszky az AAM-szerződések kiadására utasítja a BKV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

"Arra utasítottam a BKV megbízott vezérigazgatóját, Balogh Zsoltot, hogy a közérdekű adatokról szóló törvény előírásainak megfelelően bocsássa Tarlós István Fidesz-frakcióvezető rendelkezésére a BKV-nak az AAM Zrt.-vel kötött összes tanácsadói szerződését" - ezt Demszky Gábor nyilatkozta szerdán délután.

A főpolgármester elmondta, hogy az adott törvénynek megfelelően a képviselők hozzáférhetnek ezekhez az információkhoz. Eddig erre korlátozottan, egy titokszobában volt csak lehetőségük - tette hozzá. A törvényi szabályozásnak megfelelően ezek az adatok mások számára is hozzáférhetők lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István Fidesz-frakcióvezető elmondta, hogy üdvözli a főpolgármesternek ezt az intézkedését. Hozzátette, hogy az még jobb hír lenne, ha a főpolgármester arról is intézkedne: a BKV-nál szüntessék meg a titokszobákat, hogy a szerződéseket "ne dugdossák", illetve hogy ha válaszolna azokra a BKV-val kapcsolatos kérdésekre is, amelyeket interpellációban juttatott el hozzá. "Ezt az intézkedését mindenesetre köszönöm". A frakcióvezető kifejezte reményét, hogy a megbízott BKV-vezérigazgatótól nem egy szűkebb, megkurtítottabb anyagot kap ahhoz képest, mint amit már megkaptak azoktól, akik közügynek tekintik a BKV ügyeit - jegyezte meg.