szerző:
MTI

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) a részletek tisztázása érdekében tárgyalást tartott kedden a Magyar Posta kerékpárbeszerzési tendere ügyében.

A Magyar Posta május 13-án jelentette be, hogy a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult, és azt kérte, a testület vizsgálja meg a kerékpárbeszerzési tender menetét, a vizsgálat alatt függessze fel a már megkötött szerződést, mert információjuk szerint vélhetően sérült a közbeszerzési eljárás versenysemlegessége, tisztasága.
 
A Magyar Posta Zrt. nemzetközi közbeszerzési eljárás keretében 4800 kerékpárt, további opciót, illetve öt évre szervizszolgáltatást vásárolt mintegy 1,1 milliárd forint értékben. A KDB-től kapott tájékoztatás szerint a posta beadványát május 14-én kapták meg, 60 nap áll rendelkezésre a döntés meghozatalára, amely további 30 nappal meghosszabbítható. A döntőbizottság egyelőre július 14-ét tekinti a határozat meghozatala határidejének.
 
A tárgyalást követően a Magyar Posta közölte, hogy a döntőbizottság kérésére a társaság a szükséges nyilatkozatot még a héten megküldi, és várja a KDB döntését. A tárgyaláson részt vett a tenderen nyertes győri Cronopont Kft. is.
 
Tóth László, a Cronopont Kft. ügyvezetője elmondta: a KDB újabb kiegészítő dokumentumok becsatolását kérte tőlük, amit teljesítenek. A Cronopont Kft. hétfőn az OTS útján közölte, hogy társaságuk a Magyar Posta Zrt. közbeszerzési eljárásában mindvégig a jogszabályok, köztük a közbeszerzésekről szóló törvény rendelkezéseinek betartásával járt el, az eljárás eredményét soha, semmilyen jogszerűtlen eszközzel nem befolyásolta.
 
A Cronopont Kft. a közbeszerzési eljárás eredményeként a Magyar Posta Zrt.-vel kötött szerződést továbbra is érvényesnek és hatályosnak tekinti, ennek megfelelően kész annak szerződésszerű teljesítésére.
 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Gazdaság

Biciklitender: a volt postavezér helyesli a postai vizsgálatot

Szabó Pál jelenlegi gazdasági és közlekedési miniszter, a Magyar Posta Zrt. korábbi vezérigazgatója támogatja Szűts Ildikó új vezérigazgató kezdeményezését a kerékpár-beszerzési tender felülvizsgálatára - tudatta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) kommunikációs főosztálya szerdán.

Itthon

Továbbgyűrűzik a postásbicikli-botrány

A Magyar Posta milliárdos postásbicikli-megrendelésének paramétereit a szlovén Krpan már áprilisban közölte a vajdasági gyártóval, a tendert viszont csak szeptemberben írták ki. Furcsa egybeesés, hogy a postásbicikliről a Magyar Posta embere már fél évvel a tenderkiírás előtt tárgyalt a majdani nyertes cég képviselőjének társaságában Szlovéniában. A HVG értesülései szerint a botrány miatt lefújhatják a tendert.

MTI Itthon

A bicikli-tender felfüggesztését kérte a Magyar Posta

A Magyar Posta a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult kedden, és azt kérte a testülettől, hogy vizsgálja meg a kerékpárbeszerzési tender menetét, a vizsgálat alatt függessze fel a már megkötött szerződést.

MTI Gazdaság

Kirúgták a postai biciklitender előkészítőjét

A Magyar Posta Zrt. rendkívüli felmondással megszüntette annak a dolgozónak munkaviszonyát, akit a kerékpártender előkészítésével és lebonyolításával bíztak meg - mondta el László Márta, a cég kommunikációs menedzsere.

Japán átfordult a Csodálatos harmónia korszakára, és már előre örül neki

Japán átfordult a Csodálatos harmónia korszakára, és már előre örül neki

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban

Megszűnik Bokros Lajos pártja

Megszűnik Bokros Lajos pártja

Orbán Viktor is locsolkodott húsvéthétfőn

Orbán Viktor is locsolkodott húsvéthétfőn

Ülőmunkát végez? Napi 30 percet kéne mozognia

Ülőmunkát végez? Napi 30 percet kéne mozognia

Arcszkennerrel szerelnének fel minden amerikai repülőteret

Arcszkennerrel szerelnének fel minden amerikai repülőteret