szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem 500 millió forint közpénzt költöttek a balatoni üdülőkörzet fejlesztését célzó tanulmányokra a rendszerváltás óta – írja a Népszabadság.

Az Állami Számvevőszék szerint a tanulmányokra kifizetett pénzek és az ágazat bevételnövekedése közötti kapcsolat vizsgálata bizonytalan eredményt hozna, mivel a tanulmányok többsége elméleti jellegű, hasznosulásuk számszerűen nem fejezhető ki.

A turisztikai tárgyú tanulmányokat a Magyar Turizmus Zrt. és Balaton Fejlesztési Tanács rendelte meg. Az előbbi a Balaton régióira vonatkozó 11 írásra összesen 39,2 millió forintot fizetett ki, míg a nagyobb merítésű - a magyar tengert is érintő - tanulmányokra 302,4 milliót költött. A Balaton Fejlesztési Tanács összesen 459,3 millió forintot használt el turisztikai tanulmányokra. A szűken vett balatoni régióra csaknem ötszázmilliót költöttek, míg a térséget csak részben érintő felméréseket is hozzászámítva 760 millió forintot fordítottak tanulmánykészítésre.

A tanulmányok közül csupán egyetlen hozott konkrét eredményt: a Balaton Turizmus Kártya bevezetését. A többi hasznosítását a fejlesztési koncepciókba, illetve a marketingbe való beépítés jelentette – írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt