Fegyelmi eljárás a cukorbeteg nő ügyében, akit nem láttak el

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fegyelmi eljárás indult, miután Budapest rendőrfőkapitányának vizsgálata során kiderült, hogy nem járt el helyesen a rendőrségi mentőautó személyzete a július 5-i rendezvényen, amikor nem láttak el egy cukorbeteg nőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint tényfeltáró vizsgálat indult annak megállapítására, hibázott-e a személyzet akkor, amikor nem látott el egy idős nőt, aki a segítségüket kérte, illetve egy másik esetben, amikor egy ellátásra jelentkező nőt elláttak ugyan, de némi késedelemmel.

A közlemény kitér arra, hogy a szombati rendezvények rendőri biztosításának része volt az egészségügyi biztosítás, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság egészségügyi szolgálata látott el.

„Az egészségügyi biztosításban részt vevő mentőautók személyzetének elsődleges feladata a sérült rendőrök ellátása volt, olyanoké, akik az őket ért támadások során, a helyszínen sérültek meg" - olvasható a honlapon.

Hétfőn számoltak be arról, hogy nem láttak el a mentősök egy cukorbeteg nőt, aki a szombati melegfelvonuláson tömegoszlatásra használt könnygáztól lett rosszul az egyik szervező szerint. Az esetről a www.hatter.hu honlapon maga a szervező számolt be. Az internetes oldalon közölték a mentőautó rendszámát is, amelynek mentősnője a beszámoló szerint a durva és megvető kiabálás mellett azt közölte: "Mi azért vagyunk itt, hogy a rendőrséget szolgáljuk, az ilyen embereket nem!"