szerző:
HavariaPress

Még a legfőbb ügyésznél is megpróbálkozott volna ügyének eltussoltatásával a kapcsolatain keresztül Zuschlag János: ez derült ki a volt szocialista politikus bűnperének mai tárgyalásán.

A keddi tárgyalás berekesztése előtt ugyanis a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon lejátszották azt a lehallgatott telefonbeszélgetést, amit Zuschlag folytatott Lusztig Péter volt baranyai rendőrfőkapitánnyal.

Az ifjú szocialista azt követően beszélt telefonon a nyugalmazott tábornokkal, hogy a rendőrök házkutatást tartottak a kiskunhalasi pártirodában. Zuschlag szinte reklamált Lusztignál a házkutatás miatt, erre a tábornok megígérte neki, hogy szólni fog az érdekében a Bács-Kiskun megyei főkapitánynak.

Végül hozzátette: ha kell, valaki beszélni fog a legfőbb ügyésszel is. Arra vonatkozóan egyelőre nem hangzott el információ, hogy sor került-e ténylegesen ilyen beszélgetésre. 

A lehallgatott beszélgetés szerint Zuschlag János hívta Lusztig Pétert. "Szia, Péter. Te Péter, nem akarok megint akadékoskodni, de a múlt héten elég keményre sikerült a rendőrség-ügyészség akciója. Tehát egy pártirodán tartottak házkutatást, majd visszaküldte őket az ügyész Kiskunhalasra, délután öt órára, hogy kaparjanak még össze bizonyítékokat. Semmit nem találtak" - mondta Zuschlag János.
   
Lusztig Péter rákérdezett, hogy valóban az "MSZP-szervezet pártirodáján" tartottak-e a rendőrök házkutatást Kiskunhalason. Zuschlag János a telefonbeszélgetés szerint azt mondta, hogy az ügyész küldte vissza Kiskunhalasra a rendőröket, és egy rendőr alezredes jött vissza.
   
Zuschlag Lusztignak beszámolt arról, hogy a kollégája hallotta: "az ügyész ordítozott velük telefonon (...), hogy mi az, hogy nincs semmi". "De nem az a probléma. Az ügyész öt órára visszaküldte őket. A rendőrök öt órakor csöngettek az irodavezetőmnél (...), egy rendőr alezredes jött vissza" - mondta a telefonba Zuschlag János, majd hozzátette: "A rendőrök se..., abszolút elmondták, az egész szarság".
   
Lusztig Péter megnyugtatta Zuschlagot: "Persze ezt mondtam én is neked. Rendben van, holnap fogok beszélni a megyei főkapitánnyal és szükség esetén fogom javasolni, hogy valaki beszéljen a legfőbb ügyésszel. Jó?"Zuschlag válasza: "igen, mert tényleg ez ciki, mert az a baj, hogy a Fidesz-iroda mellett van". Lusztig így búcsúzott: "Jó rendben van. János, utána fogok holnap nézni." Zuschlag megköszönte az ígért segítséget és ezzel véget ért a beszélgetés.
   
A per csütörtökön folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre. 
   
Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt - 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.Kemecsei Árpád a pályázati pénzekről vallott (Oldaltörés)

Kemecsei Árpád tizenötödrendű vádlott a Táncsics Alapítványtól elnyert, a vádirat szerint Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselő-jelöltek kampányához felhasznált egymillió forintról vallott a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó per keddi tárgyalási napján.

Kemecsei Árpád tizenötödrendű vádlottat csalás bűntettével, valamint magánokirat-hamisítással vádolja az ügyészség. Vallomása szerint zuglói önkormányzati képviselősége mellett a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. divízió vezetőjeként dolgozik, nettó 350 ezer forint jövedelemmel rendelkezik.
   
A vádlott abban ismerte el a büntetőjogi felelősségét, hogy a Táncsics Alapítványtól elnyert pályázati pénzeket nem az eredeti célra használta fel. Elmondta: 2006. elején értesült arról, hogy a Táncsics Mihály Alapítványnál lehet pályázni. Megkereste Lados István másodrendű vádlottat, aki Zuschlag János személyi titkáraként dolgozott, és együtt készítették el a pályázati anyagokat az Oktatási Minisztériumban lévő irodájában.
   
A Kullai Tamás hetedrendű vádlott elnökletével működő Y Generáció Egyesület és a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület nevében adták be a pályázatokat a Táncsics Alapítványhoz. Mindkét egyesület Zuschlag János érdekeltségi körébe tartozott, de Kemecsei vallomása szerint ő erről nem tudott.
   
Mivel a pályázati pénzek elköltését számlákkal igazolni kellett, ezért megkereste Földes Gábort, a per tizenegyedrendű vádlottját, és tőle fiktív számlákat kért. Földes Gábor vallomásában elismerte, hogy ő adta a fiktív számlákat a Táncsics Alapítványtól elnyert pénzek elszámolásához, de állítása szerint a per tizenhatodrendű vádlottjának, Szilágyi Gabriellának a kérésére. Földes Gábor szerint a Táncsics Alapítványtól szerzett pályázati pénzeket Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselő-jelöltek kampányához használták fel.
   
A vádirat szerint, Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselők nem tudtak arról, hogy az alapítványtól elnyert pénzeket a 2006-os országgyűlési kampányukhoz felhasználták.
   
Kemecsei Árpád a bíróság előtt tett vallomása szerint megpróbálta a Táncsics Alapítványt kártalanítani, ezért átutalta a pályázaton nyert egymillió forintot, amit visszautaltak, mert az alapítvány tájékoztatása szerint az egyesületek károsították meg.
   
A vádlott arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a Táncsics Alapítvány pályázatáról miként szerzett tudomást és arról sem kívánt nyilatkozni, hogy a pénz felhasználása milyen célra történt.
    
Lados István és Kemecsei Árpád szembesítése eredménytelen volt. Kemecsei azt állította: amikor a Táncsics Alapítványtól elnyert egyik 500 ezer forintot Kiskunhalason átvette, Lados állításával ellentétben nem a zuglói MSZP alapszervezet nevében köszönte meg a pénzt, hanem saját maga nevében.

Lados István korábban azt vallotta a bíróságon, hogy egy pályázó ötszázezer forintot nyerhetett a Táncsics Mihály Alapítványtól, de azt a 2006-os országgyűlési választási kampányhoz használták fel. Lados szerint egy zuglói rendezvényen Baja Ferenc - aki akkor a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke volt- azt a tájékoztatást adta, hogy minden egyesületi pályázat mellé csatolni kell az adott körzet szocialista országgyűlési képviselő-jelöltjének az ajánlását, kizárva ezzel, hogy másik pályázó pénzhez juthasson. Baja Ferenc közleményben cáfolta Lados állításait. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Zuschlag elmosolyodott Marsovszky vallomásán

Nem válaszoltak kérdésekre, nem vállalták a szembesítést, csak egy általuk vallomásnak nevezett nyilatkozatot olvastak fel a Zuschlag-per hétfőn meghallgatott vádlottjai Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

MTI Itthon

Zuschlag-per: újabb kínos vallomás MSZP-s politikusokról

Szente Zsolt tizedrendű vádlottnak a nyomozás során tett vallomása szerint Arató Gergely, Kiss Péter és Újhelyi István is tudott a Zuschlag Jánoshoz köthető pályázatokról. A vádlott megtagadta a vallomástételt, de nyomozati szakban tett vallomását felolvasta Fodor Endre tanácsvezető bíró.

MTI Itthon

Zuschlag-per: számlagyár működött a kiskunhalasi ügyvédi irodában

Kubatov Iván tizenkettedrendű vádlott kihallgatásával folytatódott a Zuschlag-per tárgyalása pénteken a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon; Kubatov most nem tett vallomást, de a nyomozati szakaszban elismerte, hogy számlákat írt Szente Zsolt ügyvéd, tizedrendű vádlott megbízásából.

Lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek

Lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek

A Kúria is kimondta, Habony Árpád közszereplő

A Kúria is kimondta, Habony Árpád közszereplő

Váratlanul levette a világörökségi listáról a Hajógyári-szigetet a kormány

Váratlanul levette a világörökségi listáról a Hajógyári-szigetet a kormány

Kihúzta a Google a Huawei Mate 20 Prót egy fontos androidos listáról

Kihúzta a Google a Huawei Mate 20 Prót egy fontos androidos listáról

Török Gábor: A Fidesz elsöprő győzelmet fog aratni

Török Gábor: A Fidesz elsöprő győzelmet fog aratni

A Mol is belevág a hidrogénes autózásba

A Mol is belevág a hidrogénes autózásba