Panelházba menekült a bankrabló, szabad a túsz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyelőre nem találták meg az óbudai bankrablót; a rendőrök befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült.

Kommandósok készülődnek Óbudán
© MTI

A férfi két óra előtt nem sokkal lépett be a pénzintézetbe, lefegyverezte a biztonsági őrt, majd a pénz átadására szólította fel a bank alkalmazottait.
   
A bank alkalmazottai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. Ezt követően a rabló elvette a biztonsági őr fegyverét és egy túszt ejtve elmenekült a pénzzel együtt a helyszínről. A túszt, aki a bank egyik férfi alkalmazottja, később elengedte és bemenekült egy Miklós utcai 10 emeletes épületbe.
   
Arról egyelőre nincsenek információk, hogy lövés dördült volna el a bankfiókban. A rablás során a biztonsági őr a rablóval való dulakodás miatt könnyebben megsérült - mondta Sass Oszkár.
   
A Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környezetét a rendőrök lezárták, az épület bejáratait fegyverrel a kézben őrzik - látta a helyszínen az MTI tudósítója.
   
A helyszínen sok rendőr látható, egy mentőautó is a helyszínen várakozik. A lakók közül többen az ablakból figyelik az eseményeket, vagyis az épületet egyelőre nem ürítették ki. Az ott élők közlése szerint a ház lépcsőházait közös folyosó köti össze.
   
A helyszínen mintegy két tucatnyi kommandós sorakozott fel, akik a 9. és 11. szám bejárata előtt sorakoztak fel, majd fél négykor behatoltak az épületbe.
   
A Miklós u 7. számú ház előtt egy fekete maroklőfegyvert találtak a rendőrök. Minden rendőr kézben tartott fegyverrel, golyóálló mellényben posztol a helyszínen.