Előzetesben a kiskunfélegyházi rablás gyanúsítottjai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken azt a három fiatalt, akik kedden este kiraboltak és bántalmaztak egy járókelőt Kiskunfélegyházán.

A bíróság egyelőre harminc napra rendelte el a tizenöt, tizenhat és tizennyolc éves kiskunfélegyházi fiúk előzetes letartóztatását. Ellenük az eset kapcsán csoportosan elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt indult eljárás. Tettüket a kihallgatás során beismerték - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

 
A társaság még kedden este támadott meg egy kerékpárját hazafelé toló helyi lakost Kiskunfélegyházán. Az ötvenhét éves férfitől cigarettát kértek, majd hátulról leütötték, megrugdosták, melynek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A magatehetetlen ember kabátjának belső zsebéből a támadók kivették személyes iratait, valamint ezerötszáz forintját.
 
Túl messzire azonban nem jutottak, a helyszínre érkező rendőrök ugyanis a hóban könnyen azonosítani tudták nyomaikat. Ezeket követve pedig egy órán belül a három elkövetőből kettőt elfogtak, és hamarosan az időközben hazaért társukat is megtalálták. Később ráadásul egy másik sértett is jelentkezett a rendőrségen, akit ugyancsak ez a trió támadott meg.