Az LMP feljelentette Gyurcsányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaélés miatt feljelentette Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt a Lehet Más a Politika (LMP) - közölte a párt az MTI-vel kedden.

A legfőbb ügyészhez címzett feljelentésében a párt arra hivatkozik, hogy a sukorói King’s City-beruházást kiemelt jelentőségűvé nyilvánító jogszabály előkészítése során megszegték a nyilvánosságra és az állampolgárok bevonására vonatkozó törvényi rendelkezéseket - tartalmazza a közlemény.

A sukorói King’s City-projektet a Gyurcsány-kormány egyik utolsó rendeletével, idén áprilisban nyilvánították kiemelt jelentőségűvé - emlékeztetett az LMP, amely szerint a törvény lehetővé teszi, hogy a sukorói kaszinóbizniszhez hasonló ügyekben a mindenkori kormányzat "önkényesen kedvezményezzen egyes befektetői köröket".

Hangsúlyozták: azért tesznek feljelentést, hogy világos legyen, a közhatalmat gyakorlók nem magánvállalkozásukat, hanem a köztársaságot képviselik, ezért kötelesek tiszteletben tartani az állampolgároknak azt a jogát is, hogy alternatív fejlesztési elképzeléseiket a nyilvánosság előtt ütköztessék a kormányzati tervekkel.