Bemutatták a Neo FM logóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sláger Rádió mostani frekvenciáján az FM1 konzorcium Neo FM néven indítja el rádióadóját. Az új csatorna az eddiginél igényesebb szórakoztatást ígér, s bemutatta logóját is.

November 19-én elindul az FM1 Zrt. által üzemeltetett új, országos zenei rádió, a Neo FM. "Célunk, hogy minőségében, hangvételében, műsorstruktúrájában egy új paradigma mentén létrejövő szórakoztató rádiós műfajt teremtsünk, melynek igényességi szintje felette lesz az eddig megszokottaknak" - áll abban a levélben, amelyet az FM1 konzorcium tagjaként induló Est Media Group vezetői küldtek médiapartnereiknek. 

Magyarországon az utóbbi években jelentős presztízs- és gazdasági veszteséget szenvedett el ez a médiatípus, szeretnénk, ha ez a folyamat megfordulna - írják levelükben. Azt is leszögezik, nem "ez lesz az országos radiocafé vagy az új Petőfi", s hamarosan a Neo FM zenei világát, s műsorszerkezetét is bemutatják.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről. A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - frekvenciát az Advenio Zrt. nyerte el. A Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója a döntés után az MTI-vel azt közölte: az ügyben bírósághoz fordulnak. A szerdai eseményekről és annak előzményeiről bővebben itt olvashat.