Ferihegyen londoni járatokat töröltek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyarországról Londonba induló szerdai járatok némelyikét törölték, mert a gépek nem érkeztek meg Budapestre a londoni repterek időleges bezárása miatt - derül ki a Budapest Airport járatinformációjából.

Az utóbbi évek legnagyobb havazása érte el szerda hajnalban Anglia déli részét, beleértve Londont, amelynek repülőterein több budapesti járatot is töröltek. Időleges lezárásokkal és nagy fennakadásokkal működött szerdán a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér közül Heathrow, Luton és Gatwick, mert a hókotrók nem győzték eltávolítani a havat a pályákról. Mindkét repülőtér több budapesti járatot is fogad és indít.

Az easyJet légitársaság Lutonon és Gatwicken is törölte egy-egy budapesti járatát, és a Wizz Air délelőtti járata sem indult el Lutonra Ferihegyről. Heathrow-n, a legnagyobb londoni repülőtéren a British Airways három budapesti járata közül a középsőt törölték szerdán.

Szilágyi Károly, a repteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: az egész Európát sújtó intenzív havazás miatt több járat késve érkezett Ferihegyre, s ezek késve is indulnak tovább.

Ferihegyen egész éjjel dolgozott a reptér 21 egységből álló hótakarító flottája. Szilágyi Károly szerint a gépek száma megfelel egy megyei közútfenntartó teljes állományának. A hókotrók, hómarók, hóseprők mellett vegyszerekkel is kezelik a területet a jegesedés, síkosság ellen.