Negyvenhat vonalon járnak a BKV-buszok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Negyvenhatra nőtt azoknak a buszvonalaknak a száma, amelyeken elindultak a járatok péntek reggel, a BKV-sztrájk negyedik napján – közölte a BKV. A villamosok továbbra is hat viszonylaton közlekednek.

A legutóbb a 103-as, a 166A, a 168E és a 220-as busz vonalán indult meg a forgalom, bár a járművek ritkábban járnak a menetrendben jelzettnél. Változott a 240-es autóbusz vonala, a járat péntek reggel a Kosztolányi Dezső téren keresztül közlekedik, a 53-as pedig a Villányi úton keresztül, a BAH-csomópont érintésével jár a Budaörsi úton.

Az 1A villamos fél kilenctől már a teljes útvonalán közlekedik, csakúgy, mint a 6-os és a 42-es villamos. Rövidített útvonalon szállít utasokat a 41A (Bocskai út - Kamaraerdő), az 50A (Kispest, Határ út - Villanytelep) és az 52A (Kispest, Határ út - Gubacsi út) jelű villamos. Csütörtökön, a sztrájk harmadik napjának azonos időszakában 43 busz- és 4 villamosvonalon közlekedtek a BKV járművei.

A Fővinform közlése szerint zsúfoltak Budapest főbb útvonalai, így nehezen járható a belváros és a bevezető utak is. A reggeli csúcsforgalom miatt dugókra kell számítani. Balesetről egyelőre nincsen hír.