Haiti katasztrófa: cégek és bálozók adományait várják

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A katasztrófa után kialakult válsághelyzetben az egészségügyi felszerelések és a humanitárius készletek beszerzése szinte lehetetlenné vált. Az Ökumenikus Segélyszervezet olyan cégek jelentkezését várja, amelyek higiéniás felszereléseket és egészségügyi eszközöket tudnak felajánlani. A bálok szervezőit is megszólítják.

A cégek által felajánlott adományok szétosztását a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen dolgozó munkatársai és önkéntesei fogják elvégezni az előzetes felmérések alapján. „A nemzetközi gyakorlat alapján a Segélyszervezet a helyszíni beszerzést részesíti előnyben, de a kialakult válság olyan mértékű, hogy külföldről történő szállítmányozásra van szükség.” – mondta Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója – „Tekintettel a helyben dolgozó kollégák jelentéseire, valamint az ENSZ kérésekre, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezúttal egy egészségügyi szállítmány Haitibe küldése mellett döntött”.

A bálozókat is megszólítja a segélyszervezet. Azt kérik a bálok szervezőitől: a rendezvényükhöz kapcsolódó karitatív gyűjtésen befolyt összeget a tragikus sorsú túlélők megsegítésére fordítsák. Az Ökumenikus Segélyszervezet egyben partneri együttműködését is ajánl a szervezőknek, hiszen több évtizedes humanitárius segélyezési tapasztalata, a helyszínen lebonyolított segélyprogramok a garancia arra, hogy az összegyűlt adomány valóban jó helyre kerül.

Az adományozással kapcsolatos további információ a szervezet honlapján található.