Tovább romlott a helyzet a vasúti közlekedésben az árvíz miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismét romlott a helyzet a vasúti közlekedésben pénteken a déli órákra - írta közleményében a Mávinform.

Both Ferenc sajtóügyeletes közlése szerint a Budapest-Nyugati-Szob vasútvonalon Nagymaros és Szob között facsoport dőlt a pályára, mindkét vágányt elzárja a forgalom elől. A MÁV-START Zrt. megrendelte a vonatpótló buszokat. Az erre közlekedő vonatok utasai 20-25 perc késésre számítsanak. A Budapest-Pécs vonalon, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet. Átlag 10-15 percet késnek a vonatok. A Dombóvár-Bátaszék vonalon már csak Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedniük az utasoknak.

A Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely, illetve Nyíregyháza vonalon Nyékládháza és Miskolc, valamint Szerencs és Mezőzombor között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A szerelvények 20-25 perc késéssel közlekednek. A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazók.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést és az állomást is elöntötte az ár. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrend szerinti járataival bonyolítják le.

Putnok és Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán menetrend szerinti járatai viszik az utasokat. A menetrend szerinti Volán járatokon elfogadja a havi, félhavi, a 30 napos bérleteket és a vasúti arcképes igazolványokat. Somoskőújfalu-Filakovo (Szlovákia) között szünetel a kishatárforgalom . A szlovák vasúttársaság vonatpótló autóbuszt közlekedtet. Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat, valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Ipolyszög között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.