Időjárás: nyugaton vihar várható, délen nagy esők

Időjárás: nyugaton vihar várható, délen nagy esők

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Erős vihar alakulhat ki kedden Nyugat-Dunántúlon, ott 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek. A Dunántúl déli részén és Dél-Alföldön "nagy mennyiségű csapadék" várható - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nagy mennyiségű csapadék azt jelenti, hogy területi átlagban 12 óra alatt több mint 30 milliméter várható - olvasható a www.met.hu. oldalon. Az érintett régiókra másodfokú, narancs színű riasztást adtak ki.

Tegnap is volt dolguk a tűzoltóknak

A felhőszakadás miatt tegnap este hét óráig több mint ötven helyre vonultak ki a tűzoltók Pest megyében. A helyzet Cegléd, Vámosmikola és Érd térségében volt a legsúlyosabb. A nagy mennyiségben lehullott csapadék miatt a tűzoltóknak leginkább vízzel elöntött pincék, garázsok miatt kellett beavatkozniuk.

Víz hömpölygött az utcán hétfőn a Tolna megyei Tevelen, vízátfolyások miatt közúton megközelíthetetlen volt Csibrák, továbbá lezárták a Kurd és Gyulaj közötti utat. Több településen - Kisdorogon, Nagymányokon, Kétyen, Kakasdon - házakat, utcákat öntött el a víz, miután Bonyhád és Dombóvár térségében hétfőn csaknem száz milliméter csapadék hullott.

Víz hömpölyög az utcán Tevelen

Több baranyai településen lakóházakat veszélyeztet az áradás, miután a folyamatos esőzés miatt megemelkedtek a közeli patakok, vízfolyások vízszintjei. Bikalon hat házat veszélyeztetett az áradás, de már Mázán és Mekényesen is megkezdték a védekezést. Palotabozsokon a Véméndi-vízfolyás lépett ki medréből, s a víz a fél falut elöntötte. Mohács belvárosában is szinte folyamatosan szivattyúznak a tűzoltók.

Hozzászólások