Előzetesben az ingatlanán robbanószert felhalmozó nagycserkeszi férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Városi Bíróság azt a férfit, akinek nagycserkeszi ingatlanán nagy mennyiségű robbanószerre bukkantak a múlt héten - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese, szóvivője hétfőn.

A 32 éves férfi a település határán lévő lakatlan épületben rejtette el a robbanószereket, amelyeket csütörtökön az éppen arra gyakorlatozó rendőrkutyák találtak meg. A kutyák jelzésére a rendőrök átkutatták az épületet, s második világháborús tüzérségi lövedékeket és robbanószereket találtak. Azokat a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették.

A robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével gyanúsított M. Barnabás TNT robbanóanyagot, kézigránát töltetet, második világháborús ágyúlövedéket, tüzérségi lövedéket, robbanóanyagokat és lőszereket tárolt az ingatlanon - ismertette a nem jogerős bírósági végzést Nyakó Zsuzsanna. A gyanúsítottnál lefoglaltak továbbá ködgyertyát, lőport, kézigránátot, TNT anyagmaradványt, vegyvédelmi egységkészletet, őztrófeát és rugós vadcsapdát, éjjellátó készüléket, puskaállványt, egy puskát, fegyveralkatrészeket, valamint öt KRESZ-táblát és egy táblatartó oszlopot is - közölte a szóvivő.

Mint hozzátette: M. Barnabás megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy október 17-én egy kukoricaültetvénybe több vascsövet és -szerelvényt helyezett ki, hogy megrongálja a betakarítást végző kombájnt. A betakarítás közben a vasszerelvényeket nem vették észre, azokat a kombájn bedarálta, így a gépben 1,5 millió forintos kár keletkezett. Az előzetes letartóztatás ellen a férfi és védője fellebbezett, így a végzés nem jogerős.

Hozzászólások