Újra kinyit néhány magyar sípálya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hétvégén azokon a helyeken lehet síelni, ahol vannak hóágyúk.

8-10 napos kényszerszünet után újra kinyit néhány magyarországi sípálya. Folyamatosan nyitva tart az eplényi Síaréna, itt működik az ország egyetlen négyüléses sífelvonója, péntek reggel megnyitották az egyik lejtőt Kékestetőn, szombattól pedig már a mátraszentistváni Sípark néhány pályáját is lehet használni. A Mátrában esett a legtöbb hó az elmúlt két napban, a magasabb részeken 10-15 centiméter - jelenti a Sítv.hu.

A többi helyen egyelőre a további havazásra várnak, illetve próbálnak hóágyúkkal műhavat készíteni, ha marad a tartós hideg. A január egyébként csúcsszezonnak számítana a magyarországi síterepeken, de idén nem kedvez az időjárás a síelőknek. Január második és harmadik hetében példátlan meleg volt a magyar hegyekben, így az összes hó elolvadt. Az eplényi Síaréna, illetve a műanyag pályával rendelkező sátoraljaújhelyi sícentrum kivételével az összes síterep bezárt január első felében.

A szomszédos országok alacsonyabban fekvő síterepein is gondot okozott a tavaszias időjárás, de néhány napja visszatért a tél Ausztria, Szlovénia és Szlovákia hegyeibe is.

További részletek és képek a http://www.sitv.huoldalon!