MSZP: kövessék meg Keller Lászlót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fővárosi Ítélőtábla ítéletével jogerőssé vált, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV, a Magyar Hírlap, a Magyar Narancs valamint a Médiaweb Kft. megsértette Keller László volt országgyűlési képviselő jó hírnév védelméhez fűződő jogát. Keller László ezért felszólítja Kövér László, Demeter Ervin és Balsai István képviselőket arra, hogy a valótlan és hamis látszatot keltő nyilatkozataik miatt kérjenek elnézést és kövessék meg az Országgyűlés plenáris ülésén - derül ki az MSZP pénteki közleményéből.

Az ítélet szerint a médiumok Keller László jó hírnév védelméhez fűződő jogát valótlan állításokkal és annak a hamis látszatnak a keltésével sértették meg, hogy Keller László államtitkárként megállapodott egy magántársasággal arról, hogy az terhelő adatokat gyűjt Orbán Viktorról, Simicska Lajosról, a volt Posta-vezérről, és ezt Kapolyi Lászlóval finanszíroztatta meg.

A bíróság megállapította: az érintett médiumok valótlanul híresztelték, hogy Keller László magánnyomozók részére megbízást adott azért, hogy a fenti személyeket megfigyeljék és róluk terhelő adatot gyűjtsenek.

A Magyar Nemzet valótlanul állította, hogy Keller László a nevezett személyek „levadászására” adott volna magánnyomozóknak megbízást. A bíróság kimondta: a Magyar Nemzet hamisan keltette azt a látszatot, mintha Keller László politikai tartalmú megbízást adott volna a Finder Bt-nek, illetve olyan hamis tényt sugalmazott, miszerint az államtitkár személye kapcsolatba hozható Szász Károly megveretésével és a Berkecz Mária ellen folytatott vizsgálattal. A napilap valótlanul állította, hogy Keller László az ügyben hazugsággal védekezne, illetve azt, hogy hangdokumentum igazolná, hogy megbízást adott politikusok megfigyelésére.

A Hír TV valótlanul híresztelte, hogy a Keller László 2002-ben törvénytelen módszereket alkalmazott volna, illetve azt, hogy titkosszolgálati módszerekkel figyeltetett volna meg vezető ellenzékieket, ilyen tevékenységet rendelt volna meg. A Médiaweb Kft. internetes honlapja pedig - a bíróság állásfoglalása szerint - olyan hamis látszatot keltett, hogy Keller László bűncselekményt követett el.

Keller László ezért felszólítja Kövér László, Demeter Ervin, Balsai István képviselőket arra, hogy a fenti valótlan és hamis látszatot keltő állításra alapozott, az Országgyűlésben és a médiumokban tett nyilatkozataik miatt kérjenek elnézést és kövessék meg a személyét az Országgyűlés plenáris ülésén - írja a közlemény.