Saját őrei is védik Papcsák Ferencet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Saját forrásból is szerzett testőröket, - saját megfogalmazása szerint úgynevezett személyi biztosítókat - Papcsák Ferenc zuglói polgármester, miután több, életveszélyes fenyegetést kapott. A volt elszámoltatási biztos a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: a polgármesteri hivatal épületén belül is védik, de munkahelyén kívül is kap védelmet.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy feljelentést tett és rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc fideszes zuglói polgármester és parlamenti képviselő, miután a napokban több halálos fenyegetést kapott. A politikus a lapnak azt mondta: több olyan levél érkezett az ő, illetve a polgármesteri hivatal címére mostanában, amelyben burkoltan vagy kevésbé burkoltan az ő és családja meggyilkolására utalnak.

Papcsák Ferenc a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: a rendőrség "méltányolta kérését", de saját forrásból is szerzett személyi biztosító embereket. Ezek az őrök az önkormányzat folyosóján is ott állnak, mivel ismeretlenek a titkárnőket is zaklatták. Kérdésre válaszolva hozzátette: a munkahelyén kívül is kap védelmet.

Papcsák Ferenc szerint a fenyegetések a polgármesteri működésével lehetnek kapcsolatban, mert elszámoltatási biztosként nem kapott ilyen fenyegetéseket. Polgármesterként változtatási tilalmakat rendelt el a kerületben, tanácsadói szerződéseket bontott fel, "megszüntette a pénzügyi források külső személyekhez jutását", zajlik a kerület pénzügyi helyzetének rendbetétele, és ez szerinte sérthet bizonyos gazdasági érdekeket.