Jobbik: Wass Albert teret Budapestre!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik Wass Albert íróról és a Corvin közi 56-os felkelőkről, a Pongrátz fivérekről nevezne el közterületet Budapesten. Az ellenzéki párt a Fővárosi Közgyűlés szerdai, rendkívüli ülése elé terjeszti a javaslatait.

A Jobbik szerint Wass Albert nevét a zuglói Nagy Lajos király útja és a Fogarasi út közötti névtelen terület viselhetné, míg a Pongrátz testvérek emlékét a VIII-IX. kerületi Ferenc körút és Üllői út kereszteződése őrizné meg.

Az ellenzéki párt utalt arra, hogy a városvezetés korábban internetes szavazást hirdetett arról, hol legyen Budapesten Elvis Presley tér; a lehetőségek között szerepelt a Corvin köz közelében lévő VIII-IX. kerületi kereszteződés. A Jobbik közölte: örülnek annak, hogy a főváros az amerikai énekesről szeretne közterületet elnevezni, azt azonban nem tudják támogatni, hogy az éppen a történelmi színhely közelében legyen.

A Wass Albert tér elnevezését azzal indokolták, hogy a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjának emlékét még nem őrzi egyetlen közterület sem Budapesten.

A közgyűlésre Tarlós István főpolgármester is közterület-átnevezési javaslatot tett; a városvezető a Roosevelt tér Széchenyi István térre való átnevezését indítványozza a szerdai, rendkívüli ülésen.