Blikk: mégsem a Ferenc körútnál lesz az Elvis tér

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Százszámra kell kicserélni a buszok, villamosok tábláit, a 2-es és 3-as metróban pedig egyedileg legyártott feliratokat kell kitenni – a Ferenc körút helyére a Corvin negyed kerül, a Moszkva teret a Széll Kálmán tér váltja fel.

A Blikk úgy tudja, a Margit híd budai hídfőjénél avatják fel a közeljövőben az Elvis Presley teret, a Ferenc körúti metróállomás pedig a Corvin negyed nevet veszi fel. Ezért szerepelt csak a Roosevelt tér Széchenyi térre változtatása a Fővárosi Közgyűlés tegnapi napirendjén. A budapestiek többsége a Margit híd budai hídfőjére voksolt a városháza szavazásán, Tarlós először mégis a VIII. kerületi helyszínt támogatta. Most valamiért meggondolta magát.

A városháza hírzárlatot rendelt el az ügyben. "Nem készült még el a teljes, minden átnevezést tartalmazó csomag. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek ilyen nevű terek Budapesten, hanem azt, hogy egy későbbi közgyűlés határoz majd erről" – közölte a lap érdeklődéséree Kovács Kriszta sajtóreferens. Az a bizonyos későbbi időpont július 1-je lesz, legalábbis a Főpolgármesteri Hivatal levélben arra kérte a BKV-t, hogy addig halasszák el a megállók átnevezését.

"A BKV megkezdte az átnevezésekre való felkészülést, ugyanakkor Budapesten jelenleg napirenden van néhány olyan közterület nevének megváltoztatása, amely több BKV-megállóhelynevet is érint. A Főpolgármesteri Hivataltól kapott tájékoztatás szerint a Fővárosi Közgyűlés elé hamarosan újabb javaslatokat terjesztenek be, amelyek megvitatásának jelentős az időigénye" – tudatta a BKV sajtóirodája.

Azt nem árulták el, mennyibe kerül mindez a csődközelben lévő közlekedési vállalatnak, és megtéríti-e költségeket a fővárosi önkormányzat. A Blikk azonban úgy tudja, a városházán 30 és 100 millió forint közé teszik a kiadásokat. Százszámra kell kicserélni a buszok, villamosok tábláit, a 2-es és 3-as metróban pedig egyedileg legyártott feliratokat kell kitenni – a Ferenc körút helyére a Corvin negyed kerül, a Moszkva teret a Széll Kálmán tér váltja fel.