Nyolc évet kapott a lajosmizsei fojtogató

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a lajosmizsei férfit, aki 2009 decemberében otthonában féltékenységből megfojtotta feleségét.

Az 55 esztendős, három általános iskolai osztályt végzett, közhasznú munkásként dolgozó Patai Ferenc 2008 novemberében ismerkedett meg a későbbi sértettel, akivel 2009 áprilisában házasságot kötött. 

A férfi a nő kecskeméti lakásába költözött, ahol együtt éltek az asszony korábbi kapcsolataiból született gyermekeivel. Idővel azonban a kapcsolatuk - a vádlott féltékenykedése miatt - megromlott, gyakorivá váltak a veszekedések, s 2009 nyarán a férj visszaköltözött Lajosmizsére. A házaspár viszonya a különélés ellenére sem szakadt meg, a nő általában a szombat éjszakákat töltötte a vádlottnál. Az asszony 2009. december 6-án is a vádlott lakására ment. Azon az estén kétszer is szeretkeztek, a férfi azonban észrevette, hogy a nő combján kék foltok vannak, s ebből arra következtetett: felesége megcsalta őt. Emiatt a vádlott elhatározta, hogy megöli az asszonyt. A férfi mindkét kezével átfogta a felesége nyakát, és addig szorította, amíg a védekező nő megfulladt. Ezt követően a vádlott öngyilkossági szándékkal nagyobb mennyiséget vett be az általa rendszeresen szedett antidepresszánsból, felöltöztette a sértettet, és egy magnókazettára mondta búcsúlevelét, amelyben beismerte tettét. A férfit másnap délelőtt a fia ébresztette fel, aki a hatóságokat is értesítette.

Az eljárás során a szakértők megállapították, hogy a vádlott beszámítási képessége gyengeelméjűsége miatt enyhe fokban korlátozott. A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, s ezért jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta.