Összeomolhat a közlekedés Pécsett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Dunántúli Napló

A Dunántúli Napló információi szerint a csődhelyzet elkerüléséért küzdenek a Pécsi Közlekedési Zrt.-nél, így drasztikus járatritkítás is jöhet, akár már az ősztől.

Rendkívül nagy a baj a PK Zrt. háza táján, ám a buszos cég a többségi tulajdonos, azaz a Pécs Holding Zrt., illetve Pécs vezetőinek erőfeszítései ellenére sem kapta meg eddig azt a hitelt, amellyel stabilabbá válhatna a napi működése - értesült a Dunántúli Napló.

A társaságnál a tavasszal tartott önkormányzati székházfoglalást követően, a város megrendelésére elindított átvilágítás azzal az eredménnyel zárult, hogy mintegy 400 millió forint hitelre van szüksége ahhoz a cégnek, hogy biztonságosan működhessen ebben az évben. A 400 millió forintos keretből a napi működési kiadásokra költött pénz kipótlása mellett nettó 50 millió forintot a Debrecenből érkező használt Ikarusok megvásárlására és itteni buszok esztétikai felújítására költhetnek.

A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy az összes eddig megkeresett bank közül egy sem kívánt pénzt kölcsönözni a pécsi buszos cégnek, még a város kezességvállalása mellett sem. Ezen értesülésüket alátámasztja az a tény is, hogy tudomásuk szerint a 400 milliós hitelfelvételről most hétfőn kellett volna szavazni, ám a rendkívüli közgyűlési ülésen ez az ügy elő sem került.