Beruházókat keres Budai Gyula a nagykállói ipari parkba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elkészült a nagykállói ipari park; a több mint 910 millió forint összértékű, részben uniós támogatású beruházás projektzáró rendezvényét szerdán tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

Herceghalmi János, a beruházó és tulajdonos budapesti székhelyű Három Cserje Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a mintegy 31 hektáros ipari-logisztikai terület teljes infrastruktúrával és közművekkel, kiépített belső úthálózattal, gáz-, áramellátási- és telekommunikációs rendszerrel várja a betelepülő vállalkozásokat.

Az M3-as autópálya jelenlegi végpontja mellett fekvő ipari terület iránt több befektető is érdeklődik, két megyebeli mikrovállalkozással pedig már szerződést is kötöttek - közölte Juhász Zoltán, Nagykálló független polgármestere. Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint az autóipari, illetve a szolgáltatás területén tevékenykedő cégek egyenként tíz fő alatti dolgozói létszámmal rendelkeznek, de a város egy nagyobb, külföldi tulajdonú vegyipari világcéggel is tárgyal, amely a tervek szerint 150 embernek adna munkát. A polgármester által meg nem nevezett társaság nagyjából 10-15 hektáros területre tartana igényt az ipari parkban.

Budai Gyula kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen elmondta, hogy több beruházóval folynak egyeztetések, s elsősorban olyan cégeket csábítanának ide, amelyeknek lehetőségük van nagyszámú munkavállalót foglalkoztatni.

Az ipari parkot mintegy 910 millió forintból építette fel a beruházó, amely a fejlesztési munkák megvalósítására 455 millió forintos támogatást nyert el az Észak-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. Az ipari park területén kisebb és nagyobb cégek számára is megfelelő nagyságú telkek állnak rendelkezésre az 5 ezertől egészen a 150 ezer négyzetméteres nagyságig. A betelepülő cégek számára a képzett munkaerő is biztosítva van a térségben, hiszen a munkaügyi központ adatai szerint 23 ezer olyan álláskeresőt tartanak nyilván, aki valamilyen szakmai végzettséggel vagy diplomával keres munkát a több mint 58 ezer munkanélküli közül.