Elfogtak egy biciklist halálra gázoló autóst

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt a fiatal férfit, aki vasárnap autójával elgázolt egy kerékpáros nőt Zalaszentivánnál, majd magára hagyta áldozatát, aki a mentők megérkezése előtt meghalt.

A középkorú nőt vasárnap fél hat körül találták meg a Zalaszentiván és Pózva közötti úton. A láthatósági mellényt viselő, kerékpárral közlekedő nőt elgázolta egy jármű, melynek vezetője magára hagyva áldozatát elhajtott a helyszínről.

Mikor az arra közlekedők megtalálták a nőt, még életben volt, de állapota olyan súlyosnak bizonyult, hogy a mentők megérkezéséig belehalt sérüléseibe. A rendőrség keresni kezdte a gázolót, illetve a gépkocsit, melyet a nyomok alapján próbáltak azonosítani. Annyit tudtak a rendőrök, hogy egy Renault Twingóval ütötték el a kerékpárost.

A gázolót hétfőn fogták el, miután lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre. A Zala megyei, 24 éves férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy forgalomból kivont autójával elütötte a nőt, majd magára hagyta a sérültet. A halálos közúti közlekedési baleset okozásával, valamint segítségnyújtás elmulasztásával meggyanúsított férfit őrizetbe vették.