Feljelentette Budai Gyulát a feljelentett MSZP-s

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Havas Szófia, az MSZP egészségpolitikusa szerint elgondolkoztató, hogy éppen azon a napon tett ellene feljelentést Budai Gyula, amikor ő is feljelentéssel élt az elszámoltatási kormánybiztos ellen a bíróságon korábbi támadásai és kijelentései miatt.

Korántsem meglepő, hogy a Fidesz-KDNP kormánybiztosa azonnal megjelenik a bíróságon, ha valaki bemutatja a rá vonatkozó tényeket: a szolgálati autó általa is elismert tényét, illetve a teljesen átlátható kormánybiztosi fizetést - írta közleményében Havas Szófia. "Úgy látszik, kormánybiztos úr, aki ominózus közleményében jogi diplomájára is felhívja a figyelmet, az Alkotmánybíróság közéleti szereplőkre vonatkozó, a véleménynyilvánítás szabadságának és szélesebb körének elismerésére vonatkozó döntéseit már nem tartja olyan lényegesnek, vagy nem ismeri. Még szerencse, hogy a humorérzék hiányát a Btk. ma még nem szankcionálja" - fogalmaz a szocialista politikus.

"Érdekes, hogy kormánybiztos úr becsületét közpénzből kapott fizetésének objektív bemutatása sérti, és nem az a tény, hogy az általa is megszavazott egykulcsos adónak és a jövőre tervezett adórendszer-módosításnak köszönhetően az ő nettó bére százezres nagyságrendű összeggel nőtt és fog nőni havi szinten" - írta Havas Szófia.

Budai Gyula csütörtökön közölte, hogy nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás gyanúja miatt feljelentette Havas Szófiát a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az elszámoltatási biztos szeptember 15-én feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen az Egészségügyi Minisztérium megbízási szerződésein keresztül történt, "vélhetően fiktív munkavégzések kapcsán feltárt visszásságok miatt" - emlékeztetett az elszámoltatási kormánybiztos a feljelentésében. A feljelentés részét képezte Havas Szófiának a minisztériummal kötött szerződése is, amelyben feladataként az Országos Gyógyintézeti Központ bezárását határozták meg - közölte, hozzátéve: a szerződéshez, az azzal kapcsolatban kiállított számlákhoz nem csatoltak teljesítési igazolásokat.

Ezt követően - folytatta a kormánybiztos - Havas Szófia nyilatkozott tett a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában, ahol egyebek mellett a teljesítési igazolásokról beszélt, és szóba hozta Budai Gyula fizetését is. A kormánybiztos szerint az interjúban Havas Szófia úgy állította be őt, mint aki csak azért kap kétmillió forintot havonta, hogy a Havas Szófia személyéhez köthető megbízási szerződéseket vizsgálja, holott - írja Budai Gyula - jelenleg is több mint 30 kiemelt ügyben vizsgálódik.

Kitért arra is, hogy tavaly novemberi kormánybiztosi kinevezése óta jogosult országgyűlési képviselői fizetése mellett államtitkári besorolású bérre. Az elszámoltatási kormánybiztos úgy látja, mindezek alapján megállapítható, hogy Havas Szófia állítása valótlan, és alkalmas arra, hogy becsületét csorbítsa, ezért rágalmazás gyanúja miatt feljelentést tett.