Giró-Szászék tagadják, hogy Orbán leszidta volna őket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kormányszóvivői iroda csütörtökön azt közölte, hogy a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a szóvivői kommunikáció. Egy nappal korábban az Origo hírportál arról számolt be, hogy a kormányfő élesen bírálta a frissen kinevezett kommunikációs stábot.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a kabinet szerdai ülésén nem került szóba a kormányszóvivői kommunikáció és azt is hozzáfűzték, hogy az iroda nem foglalkozik "komolytalan és hiteltelen forrásból származó információkkal". 

Az MTI azt követően érdeklősött erről a szóvivői irodánál, hogy előző nap az Origo hírportál cikkében beszámolt róla: a szerdai kormányülésen éles bírálatot kapott a miniszterelnöktől a Giró-Szász András vezetésével felállt új kormányzati kommunikációs csapat. Az Origo cikke szerint Orbán Viktor azt vetette az új kormányszóvivő, Giró-Szász András és stábja szemére, hogy "rögtön az első igazi próbatételnél rosszul vizsgáztak", amikor a nemzetgazdasági tárca keddi bejelentésében foglaltakkal kapcsolatban nem kommunikálták megfelelően, hogy nem új adókulcsot jelent, ha a bruttó 202 ezer forint alatt keresők adóváltozások miatti veszteségeit a 202 ezer forint felett keresőkkel fizettetik meg. 

Giró-Szász András az iroda közleményében annak a reményének adott hangot, ha az újságírók az adott témában érintett személyeket minden esetben még a cikk, tudósítás megjelenése előtt megkérdeznék.