Fotók: Hatalmas vihar volt Budapesten, több BKV-járaton fennakadás van

Fotók: Hatalmas vihar volt Budapesten, több BKV-járaton fennakadás van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI

A vasárnap este Budapestre lecsapó vihar miatt több BKV-járaton is fennakadásokra kell számítani. A járatok közlekedését a viharos szél miatti fakidőlések és a lezúdult nagy mennyiségű csapadék akadályozza. A heves vihar miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mintegy fél órára le kellett zárni a kifutópályákat, de már újra indítanak és fogadnak járatokat.

A lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több szakaszon pótlóbuszok közlekednek a 3-as, a 28-as, és az 52-es villamosok egy-egy szakaszán – közölte vasárnap este a BKK.

©

A 60-as villamos (Fogaskerekű Vasút) vonatai a Városmajorból csak a Svábhegyig közlekednek, mivel a Művész út és a Széchenyi-hegy között fa dőlt a pályára. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy között pótlóbusz közlekedik.

Ugyancsak fakidőlés akadályozza a Margitszigeten a 26-os autóbusz közlekedését. A 16-os, a 87-es, a 88-as, a 99-es, a 124-es és a 272-es jelzésű autóbuszok a terelt útvonalon közlekednek. A H5-ös (szentendrei) HÉV Békásmegyer és Szentendre között csak egy vágányon közlekedik.

Ferihegy újra fogad járatokat

Ismét fogad és indít járatokat viszont a budapesti Liszt Ferenc repülőtér, miután a heves vihar miatt mintegy fél órára le kellett zárni a repülőtér kifutópályáit vasárnap este.

A Ryanair brüsszeli járata fél 9 után landolt, és nem sokkal később az Alitalia római járata is megérkezett. A LOT varsói járatának pilótája úgy döntött, hogy Bécsben száll le, a Brussels Airlines és a Finnair pilótái még várakoznak a légtérben. Időközben az Aeroflot moszkvai, a WizzAir római és a Swiss zürichi járata is felszállt, félórás késéssel.

Riasztás az egész országban

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a főváros több pontján vannak jelen egy időben. A XI. kerületben két épületről tetődarabok hullottak le, a XIV. kerületben egy nagyjából hatméteres fa dőlt ki, de a II., III., IV. és a X. kerületben is dolgoznak egységeik. Mostanáig többnyire kidőlt fák, megrongálódott épületek miatt hívták a tűzoltókat.

©

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható heves zivatarok miatt az ország egész területére riasztást adott ki. Az ország északnyugati csücskét leszámítva mindenhol másodfokú riasztás van érvényben. A heves zivatarok környezetében az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladó széllökésekre, nagyméretű, akár 5 centiméter átmérőjű jégdarabokra is számítani lehet. Több helyen várható felhőszakadás is, 20-45, de akár 50 milliméternél is több eső eshet.