Tömegek voltak kíváncsiak a légiparádéra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hatalmas tömeg kísérte figyelemmel az augusztus 20-i dunai vízi és légiparádét hétfő délelőtt Budapesten.

A légiparádét délelőtt 10 órakor, a Magyar Honvédség Gripen köteléke, AN-26 típusú szállító repülőgépe és Mi-8-as szállítóhelikopterei nyitották meg. A légi bemutató a Készenléti Rendőrség MD-500-as helikopterkötelékével folytatódott, majd a történelmi zászlókat felvonultató kötelék bemutatója következett. A közönség láthatta a legendás Li-2-es oldtimer repülőgépet, melyből ejtőernyősök ugrottak, Illés Tamás és Veres Zoltán műrepülő pilóták bemutatóit, és több kötelékben végrehajtott bemutató repülést is.Emellett vízi felvonulás is volt, a hajókon gyermekotthonok lakóit látják vendégül.

A program látogatói a budai rakparton, a Várkert Kaszinó és a Bem tér között végigsétálhattak a Magyar ízek utcáján is, ahol magyar termékeket kínálnak az árusok. Az érdeklődők megkóstolhatják Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját is, a különféle sajtkülönlegességek, lekvárok és ízletes kenyerek mellett. A Magyar ízek utcája nyereségének 20 százalékát a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kapja.

A Magyarország tortája címet idén elnyert szabolcsi almás máktortát és a Magyarország cukormentes tortájának választott, egressel készített cukormentes almatortát sokan megkóstolták: a Clark Ádám téren felállított sátor körül már a programok kezdetén hosszú sor kanyargott.