A Trianon-emlékművet is megrongálták Dunakeszin

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A honfoglalási emlékmű turulja mellett a Trianon-emlékműt is megrongálták Dunakeszin a hétvégén.

A hétvégén újabb emlékmű megrongálását észlelték a dunakesziek, a Trianon-emlékművön lévő Szent Korona tetejéről ismeretlenek letörték a keresztet és elvitték - közölte Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi alapszervezetének elnöke.

Eredetileg egy bronzból készült keresztet helyeztek el a koronán, amelyet azonban anyagának, súlyának s ebből következően értékének köszönhetően korábban többször elloptak és pótolni kellett. Később a bronzkeresztet már csak megemlékezésekre helyezték a koronára, hétköznapokon egy műgyantából készült keresztet lehetett csak a helyszínen hagyni. Ezt a korábbiakhoz hasonlóan rendszeresen eltávolítottak az emlékmű tetejéről, azonban – vélhetően miután kiderült, hogy nem nagy értéket képviselő fémről van szó – a tettesek eldobták azt, mely így rendszerint előkerült a közelben – a hatóság egyetlenegyszer sem találta meg a rongálókat - olvasható a politikus közleményében.

Mint korában beszámoltunk: megrongálták Dunakeszin a Millennium parkban található honfoglalási emlékmű tetején elhelyezett, fából készült turulmadarat is.

A rongálás ügyében a dunakeszi Jobbik feljelentést tesz a rendőrségen.