Vona: "El kell takarítani az 1989-es generációt"

Vona: "El kell takarítani az 1989-es generációt"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1989-es generáció "eltakarításáról" beszélt Vona Gábor a pártja fővárosi tüntetésén, melyen a "magyar föld védelméről is értekezett", hangsúlyozva, Magyarország nem lesz elnyomott Palesztina.

Bajnai és Orbán a felszíni különbségek ellenére egy akolból származik. Ők az 1989-es generáció tagjai, akiket el kell takarítani a közéletből - mondta Vona Gábor a Jobbik Deák téri tüntetésén kedden. A Jobbik elnöke a 2006-os politikai generáció tagjának nevezte magát, és azt mondta, a 30 év alattiak körében a Jobbik a legnépszerűbb.

Pártja tüntetésén – melyen tudósítónk szerint pár ezren vettek részt – a fő kérdés 500 éve a magyarok életében ugyanaz: „rabok legyünk vagy szabadok”. A tüntetés – melyen felszólalt Morvai Krisztina európai parlamenti és Murányi Levente országgyűlési képviselő – után a Jobbik fáklyás felvonulást szervezett a Magyar Rádió elé.

Vona hosszan beszélt a parlament előtt lévő, kormány által kidolgozott földtörvényről. A Fidesz Vona szerint nem védi meg a magyar földet, mert az EU-ban ez egyáltalán nem lehetséges. Szerinte megnyílik a magyar föld fölvásárlásának lehetősége az izraeliek előtt is, így mi lehetünk az új Palesztina - mondta az új földtörvényről Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint ez nem fog megtörténni, mert a Jobbik nem hagyja, minden kezet, ami a magyar földért nyúl, a párt majd ellök.

"Az egész rendszert le kell váltani"

Vesszen Trianon! - ezzel fogadták a jobbikos tüntetők a francia Nemzeti Front európai parlamenti képviselőjét. A francia politikus arról beszélt, hogy a magyarok 1956-ban és most is példát mutatnak. Szerinte akkor a kommunizmus, most az EU ellen harcolnak.

Vona Gábor a Jobbik tüntetésén
©

Kötelességünk ellenállást tanúsítani - mondta Morvai Krisztina, aki a családon belüli erőszakot hozta fel példaként: folyamatos lelki terror alatt vagyunk, mert azt sulykoljál, hogy nem állhatunk a saját lábunkra. Morvai Krisztina követendő példaként említette egy férfi esetét, aki a városba érkező "cigány gengszter arcába fegyvert nyomott, mire az többet nem ment a városba". Morvai arról beszél, hogy 56 nem lezárt történelem, mert a hazánk nem független, nem gyakorolhatjuk önrendelkezési jogunkat, és folyamatosan megaláznak minket. Mint mondta, az egész rendszert le kell váltani.

Murányi Levente parlamenti képviselő szerint Pongrácz Gergely, az ő egykori parancsnoka az ő kezükbe adta a lyukas zászlót. Azt kifogásolta, hogy a mai napig nem vonták felelősségre az 1956-os és a 2006-os bűnösöket. Murányi azt mondta, ő tudja, "milyen jó érzés kommunistát lőni".