"Harmincmilliót ígért, ha kivitelezem Dávid Ibolya meggyilkolását"

"Harmincmilliót ígért, ha kivitelezem Dávid Ibolya meggyilkolását"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Neves politikus meggyilkolására adott megbízást Tasnádi Péter, állította kedden a balassagyarmati bíróságon a tescós rablóként elhíresült S. Péter, aki Tasnádi korábbi cellatársa volt. A hvg.hu úgy tudja, S. Péter állításának semmi alapja, és vallomásán kívül nincs is más bizonyíték az általa elmondottakra.

A tescós rablót, aki télvíz idején egy sátorba költözött, hogy ott töltse le házi őrizetét, azért idézte be a bíróság, mert az ügyészségnek egy korábbi kihallgatáson különös dolgokat mondott egykori fogolytársáról. S. Péter azt állította, hogy Tasnádi Péterrel közös raboskodásuk alatt barátkoztak össze, a zárkában rejtegetett mobiltelefonjáról szervezte a hamis igazságügyi szakértői véleményeket, sőt még büntetőperének iratait is megmutatta neki – írja a Blikk.

Tasnádi Pétert több bűncselekmény miatt is elítélték, bűnlajstromán szerepel többek között önbíráskodás, emberölés kísérlete és személyi szabadság megsértése is. Azzal azonban még senki nem vádolta, hogy egy politikust akart volna kiiktatni.

"Harmincmillió forintot ígért, ha megszervezem és kivitelezem Dávid Ibolya meggyilkolását" – mondta kedden a balassagyarmati bíróságon a tescós rabló, aki pár hónapja lakásba költözött a sátorból. "Még azt is elárulta, hogy hol lakik. Azt mondta, a pontos címet volt feleségétől tudja, aki egyszer járt ott fotózni" – tette hozzá.

"Arra csak később jöttem rá, hogy ennek a megbízásnak a célja az lett volna, hogy miután meghal a politikusnő, ő majd jelentkezik a rendőrségen, és segít megoldani a bűnügyet, saját ügyének elsimításáért cserébe" – mondta el S. Péter, aki egy pénzszállító kifosztása miatt jelenleg is vád alatt áll.

A férfi a bíróságon Tasnádival is szóváltásba is keveredett, ha az őrök nem lettek volna, talán egymásnak is esnek. S. Péter elmebetegnek nevezte Tasnádit, aki ezt kikérte magának. A tescós rabló azt állította, hogy nem vállalta Dávid Ibolya likvidálását, arról pedig nem tud, hogy Tasnádi rajta kívül mást is felkért volna a munkára.

Dávid Ibolya ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól hallott arról, hogy S. Pétert állítólag fel akarták bérelni a meggyilkolására. Az MDF egykori elnök asszonya azt üzente: az UD Zrt. ügy óta már semmin nem lepődik meg – írja a lap.

A hvg.hu értesülései szerint S. Péter még évekkel ezelőtt ült együtt Tasnádi Péterrel a budapesti Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben. Ugyanakkor – információink alapján – az S. Péter által elmondottaknak nem valószínű, hogy van alapja, és vallomásán kívül nincs is más bizonyíték a megbízásra.