Bajnai az új Gyurcsány a Fidesz szóvivőinél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint Bajnai Gordon volt kormányfő nem a magyar emberek, hanem a külföldi érdekek pártján áll, ha hatalomra kerülne, eltörölné a rezsicsökkentést.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a volt miniszterelnök egy szerdai interjújában színt vallott, nem támogatja a rezsicsökkentést.

"Ha újra hatalomra kerülne, eltörölné azt. Ugyanazt a magyar emberekre veszélyes gazdaságpolitikát folytatná, mint korábban. Bajnai soha nem a magyar emberek oldalán, hanem a szolgáltatók és a külföldi érdekek pártján állt és áll ma is" – fogalmazott a kormánypárti szóvivő.

Közleményében rögzítette: a Fidesz elkötelezett a rezsicsökkentés és a magyar emberek terheinek csökkentése mellett, ezért folytatja az aláírásgyűjtést.

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán szélhámosságnak nevezte a kormányzati rezsicsökkentést, mondván, a kabinet azt a hamis látszatot kelti, hogy az energia tartósan olcsóbbá tehető. Arra a kérdésre, hogy kormányra jutva visszavonná-e a mostani rezsicsökkentést, úgy válaszolt: más intézkedésekkel váltaná ki azt.

Az eredetileg cukrász Zsigó Róbertet Hoppál Péterrel együtt múlt héten nevezték ki Selmeczi Gabriella mellé szóvivőnek. Hoppál karnagyként kezdte a pályáját.