Századvéges igazgató kapott milliókat a Fidesztől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója 13,4 millió forint értékeben kapott tanácsadási megbízásokat a Fidesztől - közölte a 444.hu, amely korábban kikérte és meg is kapta a frakciókhoz köthető szerződéseket az országgyűléstől.

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója 2011 szeptemberétől havi 700 és 745 ezer forint közötti összegért ad tanácsot a Fidesz Kulturális Kabinet Oktatási és Tudományos munkacsoportjának, illetve “törvényjavaslatra vonatkozó tanácsadást” is végez - közölte a 444.hu.

A portál összesen 19 G. Fodorhoz köthető szerződést talált 13,4 millió forint értékben (ezen felül munkaadója, a Századvég is kapott megbízásokat a Fidesztől). A 444.hu többször is megpróbálta elérni G. Fodort, de nem reagált a megkeresésükre, így pontosan nem tudni, milyen tanácsokat adott a kormánypárti frakciónak.

portál korábban arról is beszámolt, hogy a frakciók kikért szerződései szerint a 86 éves Grosics Gyula volt futballista, az Aranycsapat kapusa 2011 eleje óta 21 alkalommal kapott pénzt a Fidesztől, jellemzően 190 és 400 ezer forint közötti összegeket főleg tanácsadásért és háttéranyag gyűjtésért.

Az is kiderült, hogy legalább két alkalommal, összesen 1,2 millió forint értékben kapott kommunikációs tanácsadói megbízást a Füleky Kft. is, aminek korábban Rákay (Philip) Kálmán, a közszolgálati M1 tévécsatorna intendánsa volt résztulajdonosa. Felesége, Wieber Orsolya testvérével közös cége szintén kapott kommunikációs tanácsadási megbízást a Fidesztől, két szerződésre 1,2 millió forintot - írta a 444.hu.