Újra rektort keresnek Miskolcon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pályázatot hirdet a Miskolci Egyetem rektori posztjára a nemzeti felsőoktatásról és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján az emberi erőforrások minisztere, a pályázati kiírás pénteken jelent meg - közölte az egyetem.

A június 17-éig beérkező pályázatokat elsőként a Miskolci Egyetem Szenátusa véleményezi, majd a felállított rangsort továbbítja Balog Zoltán miniszternek, aki felterjeszti javaslatát a köztársasági elnökhöz - közölték. A pályázat elbírálásának határideje július 31., az új rektor pedig augusztus 15-től lép hivatalába.

A Miskolci Egyetem élére a felsőoktatási törvény értelmében kell új rektort választani, június 30-án ugyanis megszűnik a hatvanöt éves koron túlnyúló magasabb vezetői megbízás. Az intézmény jelenlegi rektora, Patkó Gyula már betöltötte hatvanötödik életévét.

Idén ez a második pályázati kiírás. Korábban a rektori tisztségre az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtott be pályázatot. Akkor a Miskolci Egyetem szenátusa a pályázatok alapján Illés Bélának 21, Palotás Árpád Bencének 8, Barkai Lászlónak pedig 7 szavazatot adott. Az emberi erőforrások minisztere azonban úgy döntött, hogy újra pályáztatja a rektori posztot.