„Kétségek merültek fel a forrás hitelességével kapcsolatban” - Eltávolította a Bors a pedofil-vádról szóló cikkét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerkesztői döntéssel eltávolították a Bors online verziójából azt a cikket, amely szerint egy ismert magyar közszereplő saját kislánya sérelmére követett volna el szexuális visszaélést.

A hvg.hu kérdésére Pallagi Ferenc, a Bors főszerkesztője azt mondta: a cikk online verziójának eltávolítása szerkesztői döntés volt, miután a lap által ismert magyar közéleti szereplőként aposztrofált, a gyermekével szembeni szexuális visszaéléssel soha meg nem gyanúsított férfivel szemben volt élettársa által felhozott pedofil-vádat az ügyön dolgozó kollégái nem találták megalapozottnak. „Kétségek merültek fel a cikk forrásának hitelességével kapcsolatban” – mondta a hvg.hu-nak Pallagi Ferenc.

Saját ötéves kislányát zaklathatta szexuálisan egy, a magyar politikai köz­életben is ismert személy – írta a Bors. A középkorú férfi nem bejegyzett élettársi kapcsolatából született gyermeket a rendőrség is meghallgatta.

A Bors nyomtatott száma azt írta, pontos tudomása van a feltételezett gyermekzaklató személyéről, azonban mivel eddig nem gyanúsították meg hivatalosan, személyiségi jogai védelmében nem tehetik közzé még a monogramját sem.

A férfi egyébként névtelenül elmondta a történetet saját nézőpontjából az Nők Lapjának. Ebben hosszan ír arról, hogyan romlott meg kapcsolata élettársával, és hogyan nevelték hónapokon keresztül felváltva a gyereküket, és hogyan végződött a gyermekelhelyezési per. Aztán négy-öt hónappal ezelőtt az anya elvitte a gyereket, kivette az óvodából és a szűk baráti körnek sem árulta el, hova vitte a kislányt. Írt arról is, hogy a gyereknek a BRFK-n tanúvallomást kellett tennie, ahol arról kérdezgették, milyen szexuális játékokat játszottak. A férfi szerint a vád komolytalanságát az igazolja, hogy a gyermekügyi pert vezető bíró sem foglalkozott vele, eddig egy rendőr sem kereste fel.