A bíróság a választások utánra halasztott egy fideszes elleni pert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár már februárban el kellett volna kezdődnie annak a pernek, amelyet a Fidesz-szóvivő ellen indított egy hazai jogvédő szervezet, a bíróság a választások utánra halasztotta a tárgyalást.

Beperelte Hoppál Péter Fidesz-szóvivőt a Magyar Helsinki Bizottság, miután Hoppál a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendelését teljesítő álcivil szervezetnek nevezte az egyesületet (másokkal együtt). A Helsinki Bizottság azt mondja, hogy a szóvivő azóta többször megismételte állítását. Sőt a kormány civil kritikáját egyenesen az amerikai lehallgatási botrány fedőakciójának tekintik és ez ügyben is vizsgálódna a lehallgatások miatt létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság.

A bíróság február 12-ére tűzte ki a Hoppál elleni per tárgyalási napját, aztán egyszer csak elhalasztotta, éppen az április 6-i parlamenti választások utánra. A Helsinki Bizottság szerdán a Facebookon tette közzé a bírósági végzést, amelyben "a bíróság körében felmerült objektív okra" hivatkozva halasztják el a tárgyalást április 9-re.